Værtshus brød loven og holdt åbent: - Det var dumt, men mit gode hjerte løb af med mig

Politiet delte onsdag aften bøder ud til både ejer og gæster på værtshuset Børsen i Viborg, der holdt åbent for udskænkning for seks gæster trods forbud.

Seks gæster på værtshuset Børsen i Viborg vil modtage en bøde på 2500 kroner, mens ejeren får en på 10.000 kroner for onsdag aften at holde åbent på trods af forbuddet.  

Der var god stemning på Café Børsen, indtil en patruljevogn onsdag kort før middag trillede forbi værtshuset i Gravene i Viborg. I alt sad seks gæster samt indehaveren af værtshuset og hyggede sig med øl og kaffe, da politiet på grund af de nuværende coronarestriktioner lukkede værtshuset og viste gæster og indehaver bort.

- Vi har hæftet os ved, at det var en overtrædelse, og vi kunne se, at der blev drukket øl derinde. Ejeren kan meget vel have en anden udlægning af det, siger Andreas Bang Andersen, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Viborg.

Ejeren af Café Børsen Kurt Mulbjerg har dog ikke en anden udlægning. Han lægger sig fladt ned efter gårsdagens overtrædelse.

- Det var dumt, men mit gode hjerte løb af med mig. Det er bare ikke nogen undskyldning, siger Kurt Mulbjerg.

Ingen lignende overtrædelser

Selvom Kurt Mulbjerg nu kan se frem til en bøde, har han ikke noget dårligt at sige om politiet i den forbindelse.

- De var søde og rare, og de gør kun deres arbejde. Man kan mene om det, hvad man vil, men det kan ikke nytte noget. Jeg har gjort noget ulovligt, erkender Kurt Mulbjerg.

quoteDe var søde og rare, og de gør kun deres arbejde.

Kurt Mulbjerg, ejer, Café Børsen, Viborg

Onsdagens overtrædelse er noget nær et enestående tilfælde. Politiet i Viborg har nemlig langt fra travlt med at lukke værtshuse og bryde forsamlinger op.

- Det er generelt ikke et problem. Det er det ikke. Folk opfører sig pænt, siger politikommissæren.Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.