Ung mand fundet livløs på Behandlingscenter Tjele

Inden manden mandag mistede livet, var han fejlagtigt blevet givet en anden patients medicin. Det vides endnu ikke, om det er dødsårsagen.

En ung mand, der var i behandling på Behandlingscenter Tjele, har mandag mistet livet.

- En vagt kom til at give forkert medicin til den unge mand, vi havde i behandling, fortæller Jan Meincke, der er centerleder på Behandlingscenter Tjele til TV MIDTVEST.

Dødsårsagen er dog endnu ikke fastslået, og det er derfor ikke sikkert, at der er sammenhæng mellem dødsfaldet og den forkerte medicin. 

- Vi afventer obduktionsrapporten, før vi kan sige mere, fortæller centerlederen.

Den unge mand blev fløjet til Aarhus Universitetshospital den 10. juni, efter han blev fundet livløs på sit værelse på behandlingsstedet. Det var dagen efter, at han havde fået den en anden patients medicin.

- Det er en menneskelig fejl. Det er næsten ligegyldigt, hvordan man prøver at sikre sig, så kan det ske, fortæller Jan Meincke til TV MIDTVEST.

Mistanke om metadonforgiftning

Ifølge Ekstra Bladet, der har været i kontakt med den patient, hvis medicin den afdøde ved en fejl har indtaget, er der tale om, at den unge mand har fået 60 mg metadon. 

quoteEn vagt kom til at give forkert medicin til den unge mand.

Jan Meincke, centerleder, Behandlingscenter Tjele

Det er 20 mg mere, end Sundhedsstyrelsen anslår som en dødelig dosis metadon, hvis man ikke er vant til at få metadon - hvilket den afdøde mand ikke var.

- Jeg taler med en sygeplejerske fra Skejby akut-intensiv, og han fortæller mig, at det er en metadon-forgiftning, fortæller den unge mands mor til Ekstra Bladet.

Dog skal det understreges, at man ikke kan sige, hvorvidt den forkerte medicin er årsagen til, at den unge mand er afgået ved døden.

Det forventes, at obduktionsrapporten er klar tirsdag.