Udlejer, keramiker og butiksejer: Mulle kan ikke stoppe med at føre sine idéer ud i livet

Mulle er en af dem, der altid har masser af idéer. Det har ført hende vidt omkring gennem årene.

Vi møder Mulle, som egentlig hedder Kathrine Henriksen, på et landsted i Tapdrup udenfor Viborg. Her bor hun sammen med sin mand og tre børn - og der er sket ting og sager, siden de overtog stedet for seks år siden.

I 10 år var Mulle medejer af en tøjforretning i Viborg. Den gik godt, men hun havde en bagkant.

- Jeg har altid sagt, at jeg ikke skulle have den mere end 10 år. Der skal også ske noget andet, man skal ikke gro fast, forklarer Mulle, der har haft meget travlt siden.

Ud i naturen

I rask tempo viser hun rundt i de naturskønne omgivelser, hvor familien har slået sig ned. Her kan naturelskere leje alt fra hjemmebyggede shelters til primitive beboelsesvogne med udsigt direkte til sø og eng. Er man lidt mere magelig, har Mulle for nylig indrettet to lejligheder på et gammelt loft og festlokale i den forhenværende tyrestald.

De bygninger, der er her, de skal bruges, og det bliver de.

- Det er bare sådan en grundtanke vi har, forklarer Mulle.

quoteJeg har aldrig været god i skolen som sådan, men jeg har altid elsket alt hvad der var kreativt.

Kathrine "Mulle" Henriksen

De forskellige boliger bliver lejet ud til gæster der gerne vil have fred og ro og være helt tæt på naturen. Festsalen bliver blandt andet brugt til bryllupper, firmaarrangementer og konfirmationer.

- Det kan godt være lidt hårdt, hvis det bliver alt for sent, for jeg er jo med hele vejen, forklarer Mulle, der godt kan mærke, at hun ikke er 20 år længere, når hun står i baren til ud på de små timer.

Hun arbejder som handicaphjælper et døgn om ugen, ellers er hendes ideer blevet hendes levevej.

Også keramiker

Engang havde Mulles mand et lille værksted på gården, men det er nu også inddraget - til Mulles ovn og drejeskive. Hun har nemlig længe leget med tanken om lidt keramik.

- Jeg troede egentlig ikke det var noget for mig, fordi man skal sidde stille, men så tog jeg sådan et drejekursus hos en kendt keramiker, og så blev jeg faktisk ret bidt af det, forklarer den ihærdige iværksætter.

Hun blev så grebet af det, at hun nu har en butik inde i Viborg, hvor man ikke bare kan dekorere formstøbt keramik. Man kan også købe hendes egne ting eller selv give sige i kast med en af de nyindkøbte drejeskiver. Og der er allerede mange flere planer med den del af virksomheden.

- Jeg har aldrig været god i skolen som sådan, men jeg har altid elsket alt hvad der var kreativt. Og så har jeg haft sådan en overlevelsesstrategi med at sige, at det jeg gør, det er jeg den bedste til. Det er jeg ikke, men det er jeg nødt til at tro på for at føre det ud i livet, slutter Mulle, der allerede har masser af nye ideer på tegnebrættet.