Statsforvaltning undersøger sponsoraftale

Statsforvaltningen går nu ind i sagen om Viborg Kommune, der tvang sit eget energiselskab til at indgå en sponsoraftale med den lokale fodboldklub.

På baggrund af et indslag i TV/MIDT-VEST har Statsforvaltningen Midtjylland besluttet at se nærmere på en noget usædvanlig sponsoraftale i Viborg.

18. oktober bragte vi et indslag, hvor af det fremgik, at Viborg Kommune havde tvunget Energi Viborg til at indgå en sponsoraftale med Viborg FF til en million kroner om året. Som følge heraf skulle stadion i fremtiden hedde Energi Viborg Arena.

Se indslaget her:

Kommunal støtte til fodboldklub

Det udsædvanlige ved aftalen er, at Viborg Kommune i første omgang solgte rettighederne til stadionnavnet til fodboldklubben for 50.000 kr. Rettighederne blev der efter forsøgt solgt videre til Energi Viborg for en million om året i tre år.

På et bestyrelsesmøde i Energi Viborg blev det imidlertid besluttet at sige nej til sponsoraftalen. Men et flertal i byrådet med den konservative borgmester Søren Pape Poulsen i spidsen ville det anderledes.

Det er nemlig kommunen, der er ejere af Energi Viborg. Og som ejere pålagde kommunen Energi Viborg at indgå sponsoraftalen med Viborg FF. På den måde havnede der, ved en kommunal dribletur, en million om året i fodboldklubbens slunkne kasse.

Statsforvaltningen har givet Viborg kommune to måneder til at redegøre for kommunens salg af navneretten til stadion.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.