Spritbillist i færdselsuheld: Blev frataget kørekortet på stedet

To test med alkometeret viste en promille på over 1,5. Derfor fratog politiet en 32-årig mand kørekortet efter færdselsuheld.

Onsdag eftermiddag kørte to biler frontalt sammen på Løgstørvej tæt ved Skals. 

Uheldet skete, da en 32-årig mand, der kom kørende med retning mod Viborg, trak ud over dobbeltspærrede linjer for at overhale. Her overså han en modkørende bil, hvor en 78-årig lokal mand sad bag rattet.

- Der sker ingen personskade. Det er meget imponerende og heldigt, fortæller politikommissær ved lokalpolitiet i Viborg, Jesper Brøndum. 

Politiet bad efterfølgende manden blæse i alkometeret, og det fik store konsekvenser. 

- Det er helt gængs, at man tester parterne i et færdselsuheld ved den mindste mistanke.

- Der blev lavet to målinger, og da de viste over 1,5 i promille, blev manden frataget sit kørekort på stedet, fordi man forventer, at blodprøven vil være så høj, at han mister kørekortet, forklarer Jesper Brøndum og uddyber, at grænsen for, hvornår man mister sit kørekort ved spirituskørsel er 1,2 i promille, og når de første tests viser over 1,5 i promille, så fratager politiet derfor altid kortet på stedet, selvom der ikke er lavet nogen endelig blodprøve endnu.

Brød våbenloven

Historien sluttede dog ikke med et frataget kørekort for den 32-årige. Med sig fik han også en sigtelse for brud på våbenloven. I bagagerummet på hans bil, fandt politiet nemlig en såkaldt nunchaku. 

Det er et slagvåben, der består af to pinde, som hænger sammen med enten et tov eller en kæde. Og det havde føreren ikke tilladelse til at køre med.

- Det bruges til kampsport og opvisninger og så videre, men det er altså et slagvåben, så sådan noget skal man ikke køre rundt med, slutter Jesper Brøndum.