Rohde til partitop: Kun idioter marcherer i takt

Skarp afstandtagen fra Venstres udlændingepolitik, kontrære udmeldinger på facebook og holdninger i direkte modstrid med partilinjen har præget Jens Rohdes politiske virke den seneste tid. Han er træt af at rette ind og bliver bakket op af to lokale støtter.

Venstreprofilen Jens Rohde fra Viborg svømmer mod strømmen og han er ikke bange for at gøre det højlydt. - I virkeligheden er det et nødråb, for jeg synes, at det går for langt. Alt for langt ud i en kopi af Dansk Folkeparti, siger han tirsdag til TV MIDTVEST.

Han bakkes op af to lokale venstrefolk; Per Skovmose fra Thisted og Poul Dahl fra Silkeborg. De kan heller ikke kende sig selv i et mere indvandrerkritisk Venstre. 

- Det var næsten som om, at vi venstrefolk var blevet medlem af DF hen over natten, når vi tænker på de første meldinger, der kom fra Inger Støjberg for et lille års tid siden, siger Per Skovmose. 

Spørger man Jens Rohde, hvorfor han går imod partilinjen i medierne istedet for at klare sagerne internt, falder svaret prompte: - Vi er medlem af et politisk parti og ikke en støtteforening - og det er kun idioter, der marcherer i takt.

TV MIDTVEST har i dag været i kontakt med Venstres gruppeformand Jakob Ellemann-Jensen og partiets politiske ordfører Søren Gade. Ingen af de to ønskede at kommentere Jens Rohdes udtalelser.

 

Se hele indalget med Jens Rhodes kritik af Venstre:

Internt i Venstre er der ved at danne sig en oppostion mod den stramme udlændige-linje. I spidsen for det kor står tidligere politisk ordfører Jens Rohde fra Viborg.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.