Politi talstærkt tilstede ved fodboldkamp: FCM-fans til kamp i Viborg

En håndfuld fans fra FC Midtjylland var lørdag taget til fodbold i Viborg, og det fik politiet til at stille med 10 patruljer ved stadion.

Midt- og Vestjyllands Politi endte med at være usædvanligt talstærkt repræsenteret til dagens topkamp kamp mellem Vejle og Viborg FF i fodboldens 1. division.

Et topopgør udløser sædvanligvis lidt flere betjente på stadion, men forlydener om at FC Midtjylland-tilhængere havde taget turen til domkirkebyen, fik politiet til at opruste til mellem 15 og 20 betjente. 

- Der var visse rygter om, at det her tumult, der havde været oppe i Aalborg, skulle betales tilbage, og der var ingen grund til, at nogen kom til skade, fortæller vagtchef, Jens Claumarch, med henvisning til sidste weekends kamp mellem AaB og FC Midtjylland.

Her havde fans fra Viborg taget turen nordpå til Aalborg, og det endte i uroligheder mellem de to midt- og vestjyske fangrupperinger. 

Kontrollørerne til dagens kamp i Viborg spottede FCM-tilhængerne på udebaneafsnittet, og de blev herefter ekskorteret ud af stadion til deres bil, hvorefter politiet bad dem køre hjem, fordi de ikke var ønsket til kampen. For at sikre sig, at de faktisk kørte hjem, fulgte politiet dem på vej, indtil de var et stykke udenfor byen. 

- Vi kender dem som nogle ballademagere i FC Midtjylland. Og der er jo et dårligt forhold i forvejen mellem de to holds tilhængere, og så er der ingen grund til, at de kommer til en kamp mellem Viborg og Vejle, siger vagtchefen. 

Det lykkedes politiet at sikre god ro og orden under afviklingen af kampen, men bagefter måtte de skrive adskillige sager - her var det fans fra både Viborg og Vejle, der ikke opførte sig ordenligt.

Således viser vagtchefens optælling, at tre blev sigtet for at have euforiserende stoffer på sig, fire blev sigtet efter ordensbekendtgørelsen, to for at anvende pyroteknik og en for nedværdigende adfærd overfor politiet. To blev anholdt og efter endt afhøring løsladt igen. 

FC Midtjylland spiller i morgen hjemme på MCH Arena mod AaB, og det er politiet opmærksomme på, men ikke mere end det.

- Det vil man nok lige tage en vurdering på. Men jeg tror ikke, at Viborgs fans ville turde komme derned, fordi der er de alligevel så godt kendt, siger vagtchefen og uddyber, at de nok aldrig ville komme ind på stadion.