Pape: C skal ikke blande sig i alt

De Konservatives formand Søren Pape Poulsen efterlyser, at Folketingets mindste parti ikke blander sig i alle politiske sager.

De Konservative er Folketingets mindste parti med kun seks mandater, og det skal der nu tages højde for, siger formand Søren Pape Poulsen i forbindelse med partiets sommergruppemøde i Nordsjælland.

- Vi skal ikke skrive vores partiprogram om, fordi vi mener ikke noget andet end hidtil, men vi skal være mere fokuserede og prioritere noget mere.

- Vi kan ikke med en folketingsgruppe på kun seks personer være inde over alle områder, og alt er ikke lige vigtigt for et parti, siger Søren Pape Poulsen.

Fra sin formandsstol konstaterer han, at partiet traditionelt gerne vil blande sig i alle politiske sager.

- Så fortaber det sig nogle gange i nuancerne. Derfor tror jeg, at det er vigtigt, at vi på nogle færre områder bliver meget skarpe på, hvad vi vil, siger Søren Pape Poulsen.

Og hvad er det så for nogle områder, at De Konservative vil fokusere på? Formanden har gjort sig sine tanker, men de skal lige vendes med de andre fem først, inden de meldes ud.

Det står dog klart, at der fortsat vil være fokus på emner som en fastfrysning af grundskylden og flere penge til politiet og Forsvaret.

De kommende finanslovforhandlinger bliver en test af, hvad De Konservative kan gøre med sine få mandater.

Nervøs skal statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) dog ikke være for De Konservative.

- Nu må vi se, om vi overhovedet bliver en del af finansloven. Vi skal nok stemme for den, for det gør man som ansvarligt parti, men det er ikke sikkert, at vi er med i den. Det kommer an på, om vi bliver lyttet til, siger Søren Pape Poulsen.

Foruden Søren Pape Poulsen består folketingsgruppen af Mai Mercado, Rasmus Jarlov, Brian Mikkelsen, Naser Khader og Mette Abildgaard.

/ritzau/

Foto: Steen Brogaard


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.