Ny træner i Viborg FF: - Vi skal opnå noget og ikke undgå noget

Den nye cheftræner for Viborg FF hedder Lars Friis, og han er klar til at hjælpe klubben til tops.

Mandagens træning i Viborg FF bliver med en ny træner i spidsen. Lars Friis hedder han, og han ser frem til at hjælpe klubben med at indfri målet om at rykke op i Superligaen til sommer.

- Det bliver jo helt vildt spændende. Jeg er superstolt over at have fået muligheden for at arbejde i Viborg og hjælpe holdet og byen til at komme i den bedste række, siger den nye cheftræner.

Lars Friis har det seneste halvandet år været assistenttræner i AGF og han satser nu på, at Viborg FF kan få gavn af hans erfaringer fra Aarhus-klubben. Men fundamentet er allerede på plads i Viborg, fortæller han.

quoteVi skal optimere tingene, vi skal være bedre i dag, end vi var i går, og vi skal være endnu bedre i morgen. Det er vores målsætning

Lars Friis, cheftræner, Viborg FF

- Staben arbejder knaldhårdt, og truppen er rigtig, rigtig dygtig. Så det, jeg vil kigge på, er at optimere tingene. Og så skal vi gå ind med et mindset, hvor vi skal opnå noget, vi skal ikke undgå noget, siger Lars Friis.

Den nye cheftræner ser frem til at arbejde i Viborg og mener, at klubbens værdier passer rigtig godt til ham.

- Jeg er selv fra området og den måde, man tænker, at man er en klub, og man kommer fra den jyske muld her, og man gør, hvad man siger, det kan jeg godt lide. Det gør jeg også.

Tekniske og menneskelige kompetencer

Sportschef i Viborg FF, Jesper Fredberg, er overbevist om, at Lars Friis er det helt rette match for klubben.

- Vi har en defineret spillestil fra klubbens side, og det er vigtigt, at vi har nogen, der kan praktisere og videreudvikle den sammen med os. Og der synes vi, at Lars har en fodboldviden, der er god til det, siger Jesper Fredberg.

Sportschef Jesper Fredberg er sikker på, at Lars Friis kan hjælpe Viborg FF med at opnå drømmen om en plads i superligaen.
Sportschef Jesper Fredberg er sikker på, at Lars Friis kan hjælpe Viborg FF med at opnå drømmen om en plads i superligaen.
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

Men det er ikke kun det tekniske, der gør Lars Friis til den rette træner, fortæller Jesper Fredberg.

- Han har nogle menneskelige værdier i forhold til at kunne favne bredt og talentudvikle på de unge spillere, vi har, som også er en del af mindsettet herude, siger sportschefen.

Lars Friis overtager stafetten fra Jacob Neestrup, der i december trak stikket som cheftræner i Viborg-klubben for at blive assistenttræner i FCK. Og Lars Friis er klar til at tage udfordringen op.

- Det er et godt stykke arbejde af Jacob, men også af staben omkring ham. Og så må man bare sige, at sidst men ikke mindst handler det om spillerne, de har gjort det fantastisk.

- Vi skal optimere tingene, vi skal være bedre i dag, end vi var i går, og vi skal være endnu bedre i morgen. Det er vores målsætning, siger Lars Friis.

Fast bestanddel i superligaen

Selvom Jesper Fredberg ærgrer sig over, at Jacob Neestrup valgte at stoppe, så ser han frem til det næste kapitel med Lars Friis ved roret.

- Nu er det en ny cheftræner, men spillestilen og staben er det samme, så det er vi rimelig trygge ved, at vi nok skal kunne køre videre med. Vi har en plan om, at vi skal opnå endnu mere nu, siger Jesper Fredberg.

Sportschefen er ikke i tvivl om, hvad målsætningen er for klubben nærmeste fremtid.

- Det ville være for naivt at stå og sige, at vi ikke tænker på oprykning – det gør vi. Vi vil rigtig gerne rykke op i superligaen, og det er også en del af vores langsigtede strategi, at vi skal derop og være en fast bestanddel af den, siger Jesper Fredberg.

Det er også en plads i Superligaen, der er målet for den nye cheftræner.

- Ambitionen er, at vi rykker op i Superligaen, og at jeg får prøvet mig selv af i forhold til at hjælpe Viborg op i den bedste række, hvor de hører til. Der er ikke så mange dikkedarer – det er den vej, vi skal, siger Lars Friis.

Søndag havde Lars Friis det første møde med staben, og mandag har han sin første træning med holdet.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.