Nazi-Mercedes på auktion

Et bud på 2,9 mio. kroner var ikke nok til, at en 73-årig bilentusiast fra Klejtrup ville skille sig af med sin gamle Mercedes-Benz med en helt speciel historie.

Et 35 år langt bekendtskab mellem Lauritz Lauritzen fra Klejtrup og et helt specielt køretøj var tæt på at slutte 2. pinsedag. Bilen er angiveligt den, som nazilederen Reinhard Heydrich kørte i, da han blev udsat for et attentat i Prag.

Den blev mandag sat til salg på en auktion i forbindelse med Classic Race Aarhus, hvor i alt 111 biler af ældre dato var til salg. Men det højeste bud på 2,9 millioner kroner var for lavt.

- Der blev ikke budt højt nok. Jeg vil have over 3 mio. kroner for den. Men jeg er fortrøstningsfuld og går ikke og tripper for at komme af med den, siger Lauritz Lauritzen til tvmidtvest.dk.

Bilen er en sort cabriolet Mercedes-Benz 320 3,4 W142 fra 1938, som mekanikeren Lauritz Lauritzen købte i 1980 og er efter sigende den bil, som den højtstående nazi-officer Reinhard Heydrich kørte i den dag, han blev forsøgt likvideret i Prag i 1942.

Svær at prissætte

En sjælden Mercedes-model krydret med sådan en historie er svær at sætte pris på. Nu tager den 73-årige bilentusiast bilen med hjem til Klejtrup, men han har planer om at sælge den på et tidspunkt.

- Jeg går lidt og tænker over det, men jeg har været i kontakt med andre mulige købere. Så når jeg bliver gammel og moden nok, skal jeg nok få den solgt, siger Lauritz Lauritzen med et grin.

Auktionen foregik hos BCA Bilauktion i Vejle.

Du kan ser mere om bilen på Lauritz Lauritzens hjemmeside ved at trykke her

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Livsstil.