Midtjyllands Lufthavn går med i kampagne om indenrigsflyvning

Mange danskere ved ikke, hvor gode muligheder, der er for at flyve internt i Danmark. Det vil de regionale lufthavne gøre noget ved.

Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Midtjyllands Lufthavn til Københavns Lufthavn. Det er blot en af de mange indenrigs flyveruter, der er i Danmark. Og danskerne undervurderer kraftigt, hvor mange afgange der er. Det skriver DR Midt-Vest. 

Det vil de regionale lufthavne i Danmark gøre noget ved. Derfor bruger de sammen med Københavns Lufthavn 20 millioner kroner på at øge opmærksomheden på de danske flyvninger. 

- Når danskerne tror, der kun går en tredjedel af de fly, der reelt går fra for eksempel Midtjyllands Lufthavn i Karup, er det et problem. Det vil vi ændre, siger Kasper Hyllested, kommunikationschef i Københavns Lufthavn til DR Midt-Vest. 

Det er en undersøgelse fra Epinion, lavet for Københavns Lufthavn, der viser, at folk generelt set tror, at der kun er 15 ugentlige afgange fra deres regionale lufthavn. Tallet er tre gange så højt. 

Kampagnen begynder d. 1. oktober, og den involverer de regionale lufthavne i Sønderborg, Aalborg, Bornholm, Aarhus, Billund samt Midtjyllands Lufthavn i Karup.