Lufthavnens bestyrelse beder erhvervslivet om hjælp

Formanden for Midtjyllands Lufthavn håber, at de største midt- og vestjyske virksomheder vil forpligte sig til at købe et vist antal billetter.

2:19
Bestyrelsen for den kriseramte Midtjyllands Lufthavn opfordrer nu landsdelens virksomheder til at hjælpe flyene i luften igen.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Formanden for Midtjyllands Lufthavn, Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V), kommer nu med en opfordring til det midt- og vestjyske erhvervsliv. 

Wilbek har skrevet rundt til de lokale erhvervsråd for på den måde at undersøge, om nogle af de største virksomheder vil garantere, at de vil købe et vist antal billetter, hvis det skulle lykkes at finde en ny operatør til ruten mellem Karup og København.

- Jeg håber på en forholdsvis stor opbakning. Vi har hørt fra mange, der er kede af, at ruten er blevet nedlagt. Så det er også nu, man skal vise, at man gerne vil bakke op om ruten, siger Wilbek til TV MIDTVEST.

Han understreger, at virksomhederne i givet fald ikke skal betale på forhånd, men der vil være tale om bindende tilmeldinger.

- Hvis man har skrevet under på, at man vil garantere 100 eller 1000 billetter, eller hvad man nu har brug for, så er det forpligtende, siger Wilbek.

Midtjyllands Lufthavn har ligget øde hen, siden selskabet DAT den 9. december stoppede med at flyve på ruten på grund af svigtende passagertal.

Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek (V) er formand for Midtjyllands Lufthavn.
Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek (V) er formand for Midtjyllands Lufthavn.
Foto: Morten Beckert Thomsen, TV MIDTVEST

Bestyrelsen arbejder hårdt på at finde en ny operatør, og håbet er, at den proces vil blive lettere, hvis erhvervslivet på forhånd har lovet at aftage et vist antal billetter.

Jens Obel, der er direktør i modekoncernen DK Company i Ikast, vil gerne forpligte sig på den måde. Han er til møder i København flere gange om måneden og er træt af at skulle køre den lange vej. 

- Vi vil gerne give et håndslag på sådan en aftale, siger han.

Hvis bestyrelsen ikke har fundet en ny operatør inden 1. april, vil det definitivt være slut med ruteflyvning fra Karup.

Ulrik Wilbek siger, at han i øjeblikket ikke ved, om opgaven lykkes.

- Vi er ikke tæt på en afklaring. Vi forhandler med en mulig operatør, og vi har lidt flere stående bagved, som der måske kunne blive noget ud af, siger han.