Landsby samler ind til nyt trinbræt

I 40 år er togene kørt igennem landsbyen Sparkær uden at standse. Men nu øjner borgerne en mulighed for, at det kan ændre sig.

Der skal penge på bordet, hvis beboerne i Sparkær skal tilbage på sporet.

quoteDer kører ingen busser fra klokken 18, og i weekenden kan vi ingen steder komme

Leif Mackenhauer, Sparkær

Nærmere bestemt skal Viborg Kommune hoste op med et sted mellem syv og 10 millioner kroner, hvis der skal bygges et trinbræt i byen. Derfor prøver borgerne på et møde tirsdag aften at fyre op under kedlerne ved at indsamle 100.000 kroner.

- Kan vi samle det beløb ind og give dem videre, synes vi, at det er en voldsomt stor signalværdi, siger Kristian Olesen, der er talsmand for toggruppen i Sparkær.

De ved allerede, hvor det skal ligge - ved den gamle stationsbygning, naturligvis - og flere af landsbyens godt 600 beboere har på forhånd sagt ja til at give en skærv.

- Det er jo en god idé, at få et trinbræt igen. Jeg ved ikke, hvorfor det blev fjernet, siger Niels Peter Nielsen, og Leif Mackenhauer er enig:

- Der kører ingen busser fra klokken 18, og i weekenden kan vi ingen steder komme, siger han.

Borgmester med på vognen

Selvom en rapport bestilt af Viborg Kommune altså viser, at det vil koste op mod 10 millioner kroner at anlægge trinbrættet, er borgmester Ulrik Wilbek (V) ikke afvisende.

- Det er klart, at der er rigtig mange gange, hvor det hjælper, når man kan se, at lokalsamfundet bakker op om det og bidrager til det. Det gør noget, siger han.

I 40 år er togene kørt igennem landsbyen Sparkær uden at standse.
I 40 år er togene kørt igennem landsbyen Sparkær uden at standse.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Borgerne er også klar til at levere gratis arbejdskraft til at rydde grunden langs banen.

- 10 mand med en motorsav og så 20 trailerlæs på en formiddag - så skulle det være ovre, siger Kristian Olesen.

Omkring 100 passagerer vil dagligt stige af eller på, hvis toget holder i Sparkær, viser rapporten. Spændingen udløses formentlig om en uge, når byrådet drøfter næste års budget.

- Vi skal prøve at se, om vi ikke sammen i partierne kan finde ud af, om det er et godt projekt. Og hvis det er det, så vil det også blive stemt igennem, siger borgmester Ulrik Wilbek (V).

I 40 år er togene kørt igennem Sparkær uden at standse. Men nu øjner beboerne en mulighed.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Trafik.