Konfirmander i klemme efter kro-konkurs

Ida Axelsen skulle have holdt sin konfirmationsfest på Niels Bugges Kro, men nu står hun kort før den store dag uden et sted til gæsterne.

En af regionens mest kendte kroer er gået konkurs.

Omkring 20 medarbejdere fra Niels Bugges Kro er blevet ramt af konkursen, men lukningen betyder også, at en lang række bestilte konfirmationer på kroen ikke bliver til noget. Èn af de ramte familier er familien Axelsen fra Ravnstrup.

- Vi står i den situation, at vi nu ikke har noget sted at holde min datters konfirmation, siger Cecilie Venø Axelsen.

Hun er mor til Ida, der skulle have fejret sin konfirmation på kroen den 27. april. Lokalet blev reserveret allerede for to år siden, da familien fandt ud af, hvilken dag Ida skulle konfirmeres.

- Det er en meget, meget stor dag for os alle sammen, og det er da bekymrede, at kroen er gået konkurs. Vores datter blev rigtig ked af det, da hun fik det at vide, og det påvirker hende meget, siger Cecilie Venø Axelsen.

I over 200 år har kroen været omdrejningspunkt for mange af livets festlige øjeblikke. Men nu er festen altså slut. For familien Axelsen betyder det, at de i sidste øjeblik skal forsøge at finde et alternativ.

- Vi prøver at søge andre steder, men vi føler os pressede af situationen, for der er jo mange, som skal konfirmeres den 27. april, siger Cecilie Venø Axelsen.

Familien har lagt 5.000 kroner i depositum. Kurator for konkursboet, Birgitte Jørgensen fra DAHL Advokatfirma i Viborg, fortæller at der er kommet flere henvendelser fra kroens kunder, som har fået penge i klemme. Hun fortæller, at boet ikke er gjort op endnu, men at det er usikkert, om de uheldige kunder kan få pengene tilbage.

Lukningen af den gamle kro rammer mange af de allerede bookede brylluper og konfirmationer.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Forbrug.