Kørelærer advarer: Forslag kan gøre det dyrere at tage kørekort

Transportminister Benny Engelbrecht vil have mere fokus på god adfærd i køreuddannelsen. Han afviser bekymringen om, at det vil gøre uddannelsen dyrere.

Det giver god mening at lave køreuddannelsen om, så der kommer mere fokus på adfærd. Men man skal også være opmærksom på, at det risikerer at gøre det dyrere at tage et kørekort.

Sådan lyder det fra formanden for Dansk Kørelærer-Union i Nordvestjylland, Søren Mark.

- Skal vi bruge flere timer, så bliver det også dyrere at tage et kørekort. Vi får så forhåbentligt også bedre bilister ud af det, siger han.

Forslaget om at opdatere den 35 år gamle køreuddannelse kommer fra transportminister Benny Engelbrecht (S), som peger på, at faktorer som uopmærksomhed, hastighed og spirituskørsel er årsag til alt for mange dødsulykker.

Derfor vil han have mere fokus på adfærd og knap som meget på udenadslære. Og han mener godt, at det kan lade sig gøre uden at gøre kørekoret dyrere.

- Tanken  er ikke, at det skal blive dyrere. Tanken er at indrette køreuddannelsen på en mere moderne måde, siger Benny Engelbrecht.

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, er positiv over for forslaget.

- Folk skal selvfølgelig viden og færdigheder, inden de skal køre bil. Men vi skal have mere fokus på adfærd og holdninger, siger han.

Selv om det er 35 år siden, køreuddannelsen sidst blev opdateret, betyder det dog ikke, at kørelærerne ikke sætter fokus på den gode adfærd, understreger Søren Mark.

- Det er noget, vi løbende gør ude i byen og under teorien. Når der er mulighed for det, prikker vi jo til det hele tiden, siger han.

Se indslag om Benny Engelbrechts forslag her.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.