Karup Lufthavn: Første fremgang i over to år

Karup Lufthavn oplevede i oktober den første fremgang i antallet af passagerer i over to år.

Karup Lufthavn har i over to år haft et jævnt faldende passagertal, men nu er udviklingen vendt. I september nåede passagertallet tilbage til forrige års niveau, og i oktober målte lufthavnen så den første passagerfremgang siden Cimbers konkurs i maj 2012.

- I august havde vi en passagernedgang på 12 procent og to måneder senere er det ændret til en fremgang på over 11 procent. Det skyldes i høj grad Norwegians nye billigbilletter fra Karup til København, siger Lufthavnschef Erik Jakobsen til TV MIDTVEST.

I oktober 2013 var passagertallet på 11.675. I oktober i år var tallet 13.013 passagerer.

Billige billetter gør forskellen

I september påbegyndte luftfartsselskabet Norwegian, der sidder på alle flyvninger til og fra lufthavnen, en kampagne med billigbilletter. Nu kan passagerer nøjes med at slippe ned mod 199 kroner for en enkeltbillet mellem Karup og København, og det har altså fået passagerne til at vende tilbage til lufthavnen.

- Det er jo det, der skal til. Det viser, hvem der sidder med nøglen til succesen her i Karup. Hvis Norwegian skruer ned for prisen, så får vi stor fremgang. Vi er meget afhængige af priserne på billetterne. Vi håber, det fortsætter, så vi også kan fortsætte udviklingen og minimere vores underskud, siger Erik Jakobsen.

Han håber også, at den seneste måneds markante fremgang har overbevist politikerne om, at det godt kan betale sig at stille en underskudsgaranti til lufthavnen, som de ni ejerkommuner dog allerede har besluttet at gøre.

Passagerfremgangen kommer på trods af den seneste tids trafikale problemer omkring lufthavnen, der har betydet, at passagerer ikke har nået deres fly på grund af vejarbejde og dårlig skiltning.

- Det skulle dog være løst fra i morgen, og så håber vi bare, at det betyder endnu flere passagerer i lufthavnen i november, siger Erik Jakobsen.

Norwegian har stadig ikke besluttet, om de vil blive ved med at udbyde billigbilletter mellem Karup og København.

Lufthavnen ejes af de ni kommuner: Viborg, Silkeborg, Holstebro, Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern, Lemvig, Struer og Skive.