Jakob Vestergaard tilbage i Viborg: Det er som at komme hjem

Han har vundet to Champions League-titler med klubben. Nu har Jakob Vestergaard atter overtaget ansvaret i Viborg.

Jakob Vestergaard havde ikke brug for lang betænkningstid, da han blev spurgt, om han ville overtage jobbet som cheftræner i Viborg HK efter Allan Heine.

- For mig er det ligesom at komme hjem, og selvfølgelig vil man hjælpe dem derhjemme. Det var meget, meget let at sige ja, siger han til TV MIDTVEST.

43-årige Vestergaard har to gange tidligere været cheftræner i Viborg HK, og efter en periode hvor han har været ude af tophåndbold, føler han sig igen klar til at have ansvaret på bænken.

- Jeg synes, at det er sjovt at komme tilbage i manegen. Det er ikke nogen hemmelighed.

Vil styrke defensiven

På hans CV står blandt andet to Champions League-titler med Viborg, men han hører også til den lange række af trænere, der har fået en fyreseddel af klubben. Han understreger, at meget har ændret sig i VHK siden dengang og mener på ingen måde, at der er nogle skår, der skal klinkes.

- Da jeg blev fyret sidste gang, var det lige efter, at jeg havde fortalt klubben, at jeg ikke skulle fortsætte. De fremrykkede min afsked. Det er en del af gamet, siger han.

Allan Heine blev torsdag fyret i den midtjyske traditionsklub efter fem nederlag i fem kampe i den nye sæson. Jakob Vestergaard peger på, at spillet faktisk har fungeret fint i perioder, og det vil han gerne bygge videre på. Han mener, at der er et stort uforløst potentiale i truppen.

Og så skal defensiven styrkes.

- Der bliver scoret for mange lette mål mod Viborg, så vi er gået i gang med at træne forsvar, siger han.

Den nye cheftræners aftale med Viborg HK gælder i første omgang resten af sæsonen, men klubbens direktør Henrik Dahl håber på en længere aftale.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.