Henning Grove er død

Den tidligere fiskeriminister fra Skals er pludselig død - 82 år gammel.

Hele sit liv var Henning Grove en aktiv politiker.  Han sluttede sig til det konservative folkeparti og deltog i deres organisationsarbejde i Løvelkredsen.

I 1973 blev Henning Grove, af sit parti, opstillet i Viborgkredsen og blev i 1977 valgt ind i Folketinget.  Her markerede han sig især som landets hårdtkæmpende fiskeriminister i Schlüter-regeringen og som medlem af Folketingets præsidium. I sit mangeårige virke på Christiansborg var Henning Grove kendt som en borgerligt-sindet og inderligt konservativ politiker, der blandt andet stod bag gennemførelserne af kvoter for fiskeri til mange fiskeres store utilfredshed.

Henning Grove var fiskeriminister frem til 1986. Han fortsatte herefter som formand for landbrugs- og fiskeriudvalget 1987-88, for markedsudvalget 1987-91 og for retsudvalget 1991-94, hvor han havde en vigtig politisk indflydelse. Han var medlem af folketingets præsidium 1993-2001. Han var medlem af folketinget indtil 2001, hvor han ikke genopstillede ved valget.

Selvom den politiske karriere dermed var slut, holdt Henning Grove sig stadig travlt beskæftiget med kronhjorteopdræt og ikke mindre end 80 tønder land samt flere bestyrelsesposter. Det skriver Ritzau i en pressemeddelelse.