Håndboldklub vil være verdens grønneste: Tøj og sko skal genanvendes

Bæredygtig beklædning, transport, fødevarer og service skal blandt andet gøre Viborg HK til verdens grønneste klub.

Den grønne farve er ikke ukendt i Viborg HK, men nu skal andet end bare trøjerne også være grønne.

quoteVi arbejder med et hav af grønne initiativer inden for genanvendelse af tøj og sko, plastik, miljørigtigt energiforbrug, rengøringsmidler og hudpleje.

Jørgen Hansen, direktør

Over en årrække skal VHK omstilles til verdens grønneste klub og være bæredygtig, hvad angår alt fra beklædning, transport og fødevarer til energiforbrug, plastik, affald og papir. Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

- Vi har rigtig mange ideer til, hvordan vi kan skabe en grøn og miljøbevidst klub, der tænker og handler grønt og bæredygtigt, siger klubbens direktør, Jørgen Hansen, og fortsætter:

- Vi arbejder med et hav af grønne initiativer inden for genanvendelse af tøj og sko, begrænset brug af plastik og plastemballage, miljørigtigt energiforbrug. Ja, sågar bæredygtige og miljørigtige rengøringsmidler og hudpleje.

Første skridt er taget

De første skridt er taget. Klubbens fans og tilskuere får ikke længere et printet kampprogram i hænderne, lige som et genanvendeligt alternativ til klappepap er fundet og engangsduge er fjernet i VIP-loungen.

Danmarks mest vindende håndboldklub arbejder nu på at afskaffe brugen af engangskopper og service, og ambitionerne er store.

- Vi har sat en ny dagsorden i Viborg HK. Vi vil både vinde guld og være verdens grønneste sportsklub. Det kræver omstilling i hele organisationen, og det sker ikke fra den ene dag til den anden, men vi tror på, at vi kan gøre det. Vi tror på guld og grønne skove, siger klubbens direktør.

Flere af klubbens større samarbejdspartnere bakker op om initiativet.

Viborg HK vandt sæsones første kamp og spiller i aften deres anden kamp hjemme mod Odense.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.