Fupfodboldspiller snød superligaklub: Nu er der nyt om ham

Hvis man kigger med danske øjne har der længe været stille omkring manden, der blev kendt som "fupfodboldspilleren". Det betyder dog ikke, at han er stoppet med at vække opsigt.

Arkivfoto af hollandske Bernio Verhagen.
Arkivfoto af hollandske Bernio Verhagen.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Det er ganske vist noget tid siden, vi her i landsdelen sidste gang stødte på navnet Bernio Verhagen, men for mange fodboldfans er det formentlig et navn, man sent vil glemme.

Hollandske Verhagen blev kendt som ”fupfodboldspilleren”, da han tilbage i 2019 lykkedes med at tage Viborg FF gevaldigt ved næsen ved at snyde sig til en kontrakt med klubben på trods af, at han ikke just var i besiddelse af noget stort fodboldtalent.

Nu er der så nyt i sagen om den omstridte hollænder for efter at have tilbragt de seneste to og et halvt år i et fængsel i Colombia ser det nu ud til, at Verhagen snart kommer tilbage til Holland.

Over for det hollandske medie Algemeen Dagblad bekræfter den hollandske anklagemyndighed nemlig, at Verhagen snart bliver udleveret til Holland, fordi han er efterlyst for flere forhold - blandt andet væbnet røveri.

Det beskriver Tipsbladet.

1:47
TV MIDTVEST 27. november - 2019: Her kan du se et interview, som TV MIDTVEST lavede med Bernio Verhagen i dagene, hvor sagen rullede om den kontrakt, han indgik med Viborg FF.

Præsterede under niveau

Her i landsdelen stiftede vi for første gang bekendtskab med Bernio Verhagen den 5. november 2019. Her skrev Viborg FF nemlig kontrakt med den dengang 26-årige hollænder, efter hans agent havde sagt, at Verhagen allerede ville kunne sælges videre til en kinesisk klub i januar 2020.

Viborg FF hentede derfor Verhagen på agentens anbefaling, og samtidig havde klubben en forhåbning om at få en økonomisk gevinst ud af at sælge ham videre.

Allerede efter den første træning blev Verhagen dog hevet ud af truppen, fordi hans niveau var langt under, hvad en professionel fodboldspiller burde kunne præstere. Daværende sportschef Jesper Fredberg fortrød derfor allerede den 22. november at have indgået kontrakten, og herefter fulgte et noget tumultarisk forløb.

Stak af fra politiet og blev dømt for bedrageri

Viborg FF fyrede efterfølgende Verhagen, og allerede den 26. november blev han anholdt af politiet. Her var årsagen dog i første omgang noget andet, for her blev han sigtet for røveri af en kiosk i Viborg samt vold og trusler mod sin daværende chilenske kæreste. 

Senere blev han også varetægtsfængslet, men den 16. december lykkedes det ham at stikke af fra politiet efter et retsmøde.

2:15
TV MIDTVEST 16.december - 2019: Her kan du høre politiets forklaring på, hvordan Bernio Verhagen kunne slippe fra dem.

Verhagen blev samme dag fanget igen, og efterfølgende blev han idømt fængsel for vold mod sin tidligere kæreste. Det kostede ham fængsel på et år og tre måneder, og derudover blev han dømt for bedrageri og dokumentfalsk mod blandt andre Viborg FF.

Det blev derfor et punktum for Verhagens færd i Danmark, og herefter udtalte direktøren i Viborg FF, at han var tilfreds med, at sagen nu havde fået en afslutning.

Siden da har Bernio Verhagen forladt Danmark til fordel for Colombia, men her har han fortsat sin kriminelle løbebane. Siden sommeren 2021 har han siddet fængslet for blandt andet bedrageri og for at have nægtet at betale for ydelser af fire prostituerede.

Nu ser det så også ud til, at der venter Bernio Verhagen et retsligt efterspil i Holland, men hvornår han bliver udleveret, er fortsat ukendt.