Første homo-vielse i Ans

Lørdag fandt den første homo-vielse sted i Viborg Stift. Men de er blot et par ud af en håndfuld på landsplan.

I dag blev det første homoseksuelle brudepar gift i Viborg Stift, efter at Folketinget i juni gjorde det muligt for homoseksuelle at blive viet i kirken. Kim Eriksen og Philip Larsen blev gift i Ans Kirke.

- Det er jo en folkekirke, og den bør jo være for hele folket. Den skal være rummelig nok til at kunne rumme hele folket, og ikke kun nogen. Så det var da på høje tid, at vi kunne få lov til at blive gift i kirken også, siger Philip Larsen.

Står ikke i kø

Brylluppet er så vidt det vides det første mellem to af samme køn i Viborg Stift. De homoseksuelle par står ikke ligefrem i kø for at benytte sig af den nyvundne ret. Der findes ingen nøjagtige tal på, hvor mange homoseksuelle par, der er blevet gift i kirken. Men Ifølge en rundringning til landets biskopper, som Kristeligt Dagblad har foretaget, er det kun en håndfuld.

- Jeg tror, at det er et resultat af den debat der har været. Nogle har følt sig stødt væk fra en del af folkekirken, nemlig dem som er og har været imod homo-vielser, siger Jens Ehrenreich, formand for Manton og Liv.

Tror på flere vielser

Kim Eriksen og Philip Larsen fra Rødkærsbro har flere venner, som allerede er viet på rådhuset. Nogle af dem skal giftes i kirken til næste år.

- Vi ved ikke, hvorfor der ikke er flere, der er blevet viet i kirken. Men det skal nok komme, siger Kim Eriksen og Philip Larsen. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.