For første gang i 15 år: Charterfly flyver fra Karup

I dag flyver det første charterfly fra Midtjyllands Lufthavn mod Rhodos. Det er første gang i 15 år.

Fra i dag kan du flyve fra Midtjyllands Lufthavn i Karup til den græske ø Rhodos. Det er første gang i 15 år, at det er muligt. Og det glæder lufthavnschefen.

- Det er en stor dag i lufthavnen. Og det bliver en stor aktivitetsdag for børnene, siger Frans Bjørn-Thygesen, lufthavnschef ved Midtjyllands Lufthavn.

Med de nye muligheder for at flyve på charterferie fra Karup håber lufthavnschefen, at borgerne i det midt- og vestjyske kan få øjnene op for lufthavnen.

- Det har ret stor betydning for os, at borgerne lærer os at kende. At det ikke kun er erhvervsfolk, som kender os, siger Frans Bjørn-Thygesen.

Lufthavnen har hidtil henvendt sig mest til erhvervsfolk, men nu har de blandt andet udbygget ankomstområdet og pyntet lufthavnen med oliventræer for at tiltrække chartergæsterne.

Fuldt hus   

Når det første fly letter fra Midtjyllands Lufthavn er det med Bravo Tours’ gæster. Og der er fuldt hus. 

- Det ser ganske fornuftigt ud. Vi er meget godt tilfredse, siger administrerende direktør ved Bravo Tours, Peder Hornshøj.

På fredag flyver det næste charterfly mod Kreta. Selvom charterflyene kun flyver fra lufthavnens i skolernes sommerferie, overvejer Bravo Tours allerede nu at udvide flytiderne, så man også kan flyve fra lufthavnen uden for sommerferien. Bravo Tours satser nemlig hårdt på Midtjyllands Lufthavn.

- Det er ganske naturligt, at vi støtter op om den lokale lufthavn. Vi er glade for at kunne bidrage til det lokale, siger Peder Hornshøj. 

Det første charterfly fløj i dag ud fra Midtjyllands Lufthavn. 

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.