Efter ny ballade og udmeldelser: - Ingen personer er over partiet

Socialdemokratiets borgmesterkandidat i Viborg tager Mette Nielsens og tre andres udmeldelse til efterretning, men nu vil han se fremad.

Anders Bertel.
Anders Bertel.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Mandag eftermiddag kulminerede lang tids ballade i Socialdemokratiets byrådsgruppe i Viborg, da fire af de syv medlemmer meldte sig ud af partiet og dermed også byrådsgruppen.

Mette Nielsen, Marianne Aaris Andersen, Birthe Harritz og Birgith Langballe meldte sig ud.

I torsdags blev det besluttet på en ekstraordinær generalforsamling, at Mette Nielsen ikke kan genopstille for partiet ved næste års kommunalvalg.

Anders Bertel, der er borgmesterkandidat for Socialdemokratiet og formand for beskæftigelsesudvalget i Viborg Kommune, fik beskeden mandag eftermiddag.

- Det er også helt nyt for mig, og det tager jeg selvfølgelig til efterretning, siger han til TV MIDTVEST.

Han har et bud på, hvad der er gået galt.

- Der har været nogle udfordringer undervejs. Det anerkender jeg, men jeg tænker også, at det har handlet om personer. For mig er der ingen personer, der er over partiet, slår Anders Bertel fast.

De fire nu forhenværende socialdemokraters kritik af, at Mette Nielsen er blevet nægtet at kunne stille op for partiet ved det næste kommunalvalg, besvarer han således:

- Det er jo medlemmerne af et parti, der sætter holdet på en liste. Så det er da i den grad medlemsdemokrati, som jeg ser det.

Samarbejdet har ikke fungeret

Anders Bertel blev tidligere i år valgt som Socialdemokratiets borgmesterkandidat. Mette Nielsen stillede også op som kandidat, og Anders Bertel er ikke i tvivl om, at utilfredsheden hos Mette Nielsen også skal findes der.

Siden har samarbejdet ikke fungeret, siger han.

- I den mellemliggende periode har der været nogle drøftelser, men man har ikke givet mig den plads, der skal til som borgmesterkandidat og politisk leder af Socialdemokratiet i Viborg Kommune, lyder det fra Anders Bertel.

Hvad er det, Mette Nielsen har gjort galt?

- Det vil jeg lade andre om at vurdere.

- Jeg har forsøgt med konstruktiv dialog og har også haft nogle gode drøftelser med Mette Nielsen gennem den seneste tid. Men jeg må bare konstatere, at der har været en forskel i vores ambitionsniveau, i forhold til det fremtidige Socialdemokrati i Viborg Kommune, siger borgmesterkandidaten.

Han vil nu se fremad. Men også indad.

- Der er i den grad grund til at kigge indad. Selvfølgelig er der det. Men det er vigtigt, at vi også kigger fremad. Vi skal have os selv reorganiseret, for der er mange politiske dagsordener at tage fat på, pointerer han.