Mette Nielsen og tre andre forlader Socialdemokratiet

Viborg-politikeren og de tre byrådskollegaer har netop meddelt deres farvel på et pressemøde. De vil ny danne en helt ny politisk liste.

Billede fra mandagens pressemøde. Fra venstre er det Mette Nielsen, Marianne Aaris Andersen, Birthe Harritz og Birgith Langballe.
Billede fra mandagens pressemøde. Fra venstre er det Mette Nielsen, Marianne Aaris Andersen, Birthe Harritz og Birgith Langballe.
Foto: Kasper Lindeborg Østergaard, TV MIDTVEST

Mette Nielsen og tre kollegaer fra byrådet i Viborg har mandag eftermiddag meddelt på et pressemøde, at de har meldt sig ud af Socialdemokratiet. De fire kommer fremover til at fungere som en samlet gruppe i byrådet, fortæller de.

Meldingen kommer, efter at Mette Nielsen, der indtil i dag var partiets gruppeformand i byrådet, i torsdags blev fjernet fra stemmesedlen til det kommende kommunalvalg. Det blev vedtaget af et flertal på en ekstraordinær generalforsamling.

- Fem minutter over halv tre i dag har jeg meldt mig ud af Socialdemokratiet, siger Mette Nielsen på pressemødet.

- Det er ærgerligt for Socialdemokratiet, at vi er kommet i den her situation. Det er meget svært for os at udføre vores politiske arbejde på en tilfredsstillende måde, siger Mette Nielsen.

På pressemødet er desuden partikollegaerne Marianne Aaris Andersen, Birthe Harritz og Birgith Langballe fra byrådet i Viborg. De tre har også meldt sig ud af partiet.

- Jeg har aldrig kunnet forestille mig ikke at være medlem af Socialdemokratiet. Det har været i medgang og modgang, men nu er modgangen blevet for stor. Jeg ved, at jeg skuffer mange med min beslutning i dag, siger Marianne Aaris Andersen og bryder ud i tårer.

- En meget stor og tung beslutning efter at have været medlem i 40 år. Det er helt vildt underligt at måtte tage den beslutning, men jeg tog den efter det famøse møde torsdag aften, siger Birthe Harritz:

- Det var en hetz mod Mette, som er helt uberettiget, slår Birthe Harritz fast.

- Jeg har lige fået bekræftet, at min udmeldelse er modtaget. Så lige nu er jeg ret rystet, fordi det går op for mig, at nu er det sket, siger Birgith Langballe med grådkvalt stemme.

Med mandagens udmeldelser har fire ud af Socialdemokratiets hidtidige syv medlemmer af byrådet i Viborg meldt sig ud af partiet.

- Har kæmpet til det sidste

Overfor TV MIDTVEST uddyber Mette Nielsen årsagerne til, at hun og de tre andre vælger at forlade partiet.

- Det er længere tids interne stridigheder, som er kulmineret for nylig. Det er vores oplevelse, at der ikke har været den fornødne vilje til at finde løsninger.

- Det har været meget svært at lave politik, fordi personlige referencer har fyldt meget mere end politiske dagsordener, siger hun.

Mette Nielsen føler ikke, at hun ”løber af pladsen”.

- Alle der kender mig ved, at jeg har kæmpet til det sidste. Jeg tror ikke, jeg har flere venner og familie, der kan forstå, hvorfor jeg er blevet ved i så lang tid på at forsøge at finde løsninger, siger hun.

Vil lave en ny liste

Det er nu meningen, at de fire politikere vil danne en egentlig politisk liste.

- Jeg har talt med Indenrigsministeriet i dag, og vi får også et navn, når vi lige har fundet ud af, hvad det skal være, siger Mette Nielsen.

- Vi har nogle forskellige navne i spil. Mon ikke ordet velfærd kommer til at indgå, fortsætter hun og bekræfter, at det er planen, at den nye liste vil stille op til det kommende kommunalvalg næste år.

- Det har jeg en forventning om, siger Mette Nielsen.