Charlotte deler flyers ud for at forhindre indbrud

Efter en indbrudsbølge i Ravnstrup ved Viborg har Charlotte Haubo taget sagen i egen hånd. Hun er blevet Naboven og udbreder kendskabet til Nabohjælp.

Hendes nabo har haft indbrud to gange på et halvt år. 

Faktisk har der været rigtig mange indbrud og forsøg på indbrud det seneste år i Ravnstrup ved Viborg, og derfor har Charlotte Haubo sat sig for at gøre noget ved sagen.

- Jeg lavede egentlig bare et opslag i byens facebook-gruppe, hvor jeg fortalte, at nu var jeg blevet Naboven. Og så kører jeg rundt og propper flyers i folks postkasser, siger hun.

En Naboven er en slags ambassadør, der arbejder for at udbrede kendskabet til Nabohjælp, som er en kampagne fra 1987 skabt af Det Kriminalpræventive Råd.

I 2012 kom Trygfonden med i kampagnen, og den første digitale platform og tilhørende app til nabohjælp blev skabt.

Mange bakker op 

Nabohjælp har en dokumenteret effekt på antallet af indbrud i et boligområde, og det håber Charlotte Haubo også bliver tilfældet i Ravnstrup, når flere kommer med.

- Indbrudstyve får gode vilkår, når vi er dårlige til at passe på hinanden. Så jeg synes, vi skal give dem de ringeste vilkår, vi kan, siger hun.

Og det lader til, at byens borgere er klar på at bakke op om Nabohjælpen og få vendt utrygheden i Ravnstrup til tryghed. En af dem er Gerda Stilling.

- Vi havde indbrud midt på dagen i sommer, hvor vi sad ude foran, og så hørte jeg noget indenfor. Og der løb en fremmed mand inde i stuen. Det var forfærdeligt, siger hun.

En fjerdedel af husstandene har tilmeldt sig på fire uger.

- Men vi kan jo blive mange flere, den dag, hvor vi alle er med, så får vi fred, siger Annette Jæger Nielsen.