Usædvanligt mange indbrud: 19 kom hjem til synet af at have haft ubudne gæster

Indbrudstyvene har tilsyneladende været ekstraordinært aktive hen over weekenden i to dele af regionen. 

Der er lidt at tage fat på for politiet mandag formiddag. Indbrudstyvene har nemlig haft travlt i weekenden, og hele 19 indbrud i omegnen af Herning og Ringkøbing er blevet anmeldt. 

Lokalpolitiet i Ringkøbing fortæller, at der har været indbrud to steder i Tarm og tre i Skjern. 

Det er på Svinget og Snerlevej i Tarm, mens beboere på Spættevej, Ånumvej og Glentevej i Skjern er kommet hjem til et hus, der er blevet endevendt.

- Der er fire anmeldelser lørdag, hvor gerningstidspunktet er fra 12.30 til 21, mens den sidste er søndag, fortæller politikommissær Knud Lauridsen. 

Det er primært smykker og bærbare computere, tyvene har taget med sig. Et enkelt sted er der også forsvundet to spejlreflekskameraer. 

- De bryder vinduer op med værktøj, enten et koben eller en skruetrækker.

Om der er en sammenhæng mellem indbruddene, tør Knud Lauridsen ikke sige med sikkerhed.

- Det er da en tese, at der kan være en sammenhæng. Det kan ikke udelukkes. Men omvendt er der også brugt forskelligt værktøj. Men det skal efterforskes nu.

Samme fremgangsmåde i Herning

Hos lokalpolitiet i Herning er bunken af anmeldelser endnu større mandag morgen.

I alt 14 indbrud er blevet anmeldt. De fordeler sig over byerne Vildbjerg, Ikast, Arnborg, Ejstrupholm, Lind, Brande og Herning. Mest usædvanlig er Vildbjerg, hvor der har været hele fem indbrud. 

- Generelt er det alt, alt for mange indbrud. Jeg tror ikke, at det er samme gerningsmand alle steder, men de fem i Vildbjerg kan godt være den samme, siger Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning. 

Han fortæller, at tyvene er kommet ind ved at knuse ruder eller bryde vinduer op med koben. 

- Heldigvis er de ikke kommet afsted med kæmpe værdier. Det er smykker, kontanter og parfumer.  

Foran politiet i Herning ligger nu et større arbejde med at efterforske de mange indbrud. De fire episoder fra Skjern og Tarm lander også på bordet hos efterforskerne i Herning. 

- Vi ser, om der er noget, vi kan arbejde med. Om der er spor fra DNA eller fingeraftryk. Vi undersøger også, om der er nogen løsladte lige i øjeblikket, der tidligere har siddet inde for indbrud, siger Bent Smedegaard. 

Politiet hører meget gerne fra borgere, der måtte kunne hjælpe dem på vej til at opklare indbruddene. Og generelt opfordrer Bent Smedegaard til, at man kontakter til politiet, hvis man fatter mistanke til nogen.

- Ser man nogen, man ikke plejer at se, så ring hellere en gang for meget end for lidt til os. Man må også gerne være opmærksom på biler, der kører frem og tilbage måske. Det kan også være cykler eller knallerter, som tyvene bruger til at køre rundt, inden de laver indbruddet. Men ring hellere, så tager vi os af det, slutter han.

Politiet kan kontaktes på telefon 114 med oplysninger.