Akuthjælpere siger stop

Karup Udrykningsbils Støtteforening, der ellers har kæmpet for akutbilens overlevelse trækker nu i bremsen, og siger op.

Forsvarets Sundhedstjeneste har i dag meddelt Region Midtjylland, at den på grund af besparelser ikke vil drive akutbilen i Karup videre, og derfor på sigt lukker.

Men allerede fra i dag er akutbilen i Karup fortid. Bilen er nemlig tømt.

Nu stopper festen

- Så kan vi lige så godt sige, at nu stopper festen. Der er jo ingen grund til at skatteborgerne skal betale løn til en flok nødbehandlere, som man alligevel ikke gider at kalde ud, siger Frank Larsen, der er daglig leder af akutbilen i Karup.

Nødbehandlerne har ikke været kaldt ud i 113 dage, og det er på den baggrund, at de nu har valgt at lukke og slukke.

Politikere overrasket

Der var i dag møde i forretningsudvalget i Region Midtjyllands. Politikerne besluttede, at akutbilen kører videre indtil forsvaret ikke vil mere, og de var overraskede over, at bilen allerede er tom.

- Så må de fylde den op igen. Vi har jo netop i dag besluttet, at sålænge, der er en læge i Forsvaret i Karup, så fortsætter bilen, siger Anne V. Jensen, fra Venstre.

Men det er slet ikke sikkert, det lader sig gøre, erkender regionsrådsformanden.

- Er den tom så standser ordningen jo omgående. Vi vil følge den dato Forsvaret meddeler os, at de stopper ordningen, og er det ikke muligt at køre videre efter i dag, ja så er det ikke muligt, siger Bent Hansen, Soc. dem.

Den daglige leder har fået nok af at vente. I 113 dage har nødbehandlerne ikke været kaldt ud. Nu er bilen tømt.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sundhed.