71-årige Henry går bakket rute 26 gange på én dag: - Det er hårdt, men det er skønt

Op imod 600 viborgensere deltager lige nu i en konkurrence, hvor man kan vinde gavekort til i alt 100 forskellige lokale butikker.

Søndag formiddag er parkeringspladsen ved den gamle papfabrik i Viborg fyldt med biler. Det skyldes dog ikke en pludselig interesse for fabrikken, men derimod den natur og de bakker, der er omkring den.

Her går omkring 600 viborgensere nemlig deres ture i øjeblikket, og det skyldes ikke kun, at det er god motion at gå ad stierne, der stiger med 25 højdemeter.

De gør det også for at hjælpe detailhandlen i byen. Og så kan de endda være så heldige, at de kan vinde et gavekort til en af byens butikker.

quoteDet er hårdt, men det er skønt.

Henry Andersen, 71 år, deltager

Når man har gået 250 runder på 50 dage, deltager man i en konkurrence om et af 100 gavekort på 500 kroner, som lokale sponsorer har betalt. Idéen er at sætte fokus på de lokale butikkers kamp, samtidigt med, at deltagerne får bevæget sig.

- Jeg tænkte, at vi i vores koncept med en sundhedsvinkel kunne generere noget aktivitet i detailbranchen og være med til at gøre opmærksom på ’handel lokalt’-tanken, fortæller en af ildsjælene bag konkurrencen ’Bakkerne Bakker Op’, Niels Ole Pedersen.

Det mente hans makker Leif Møller, der er indehaver af erhvervsnetværket Carrot & Summit41 var en god idé.

- Vi er meget glade for, at folk har fundet noget at lave sammen og har fundet bakkerne. Vi er virkelig glade for naturen herude, og vi kan se, folk bruger bakkerne til at træne og snakke sammen, fortæller han.

Niels Ole Pedersen (tv.) og Leif Møller er initiativtagerne bag konkurrencen.
Niels Ole Pedersen (tv.) og Leif Møller er initiativtagerne bag konkurrencen.
Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

71-årig er blevet bidt af bakkerne

En af dagens motionister er 71-årige Henry Andersen. Han har søndag gået runderne 26 gange, men bakkerne er ikke nye for ham. I forvejen tager han omkring 20 runder tre gange om ugen.

- Jeg skal til USA at gå, når de engang åbner op, og så var det en god måde at træne op på. Nu er jeg så blevet bidt af det. Jeg kan mærke, kroppen har det godt, forklarer han og tilføjer:

- Det er hårdt, men det er skønt. Jeg har i mange år døjet med kolde fødder, og det har jeg ikke mere. Konditionen har det også hjulpet på.

Henry Andersen går runderne i bakkerne tre gange i ugen.
Henry Andersen går runderne i bakkerne tre gange i ugen.
Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

Rørt købmand

En anden motionist på ruten er Lasse Lauritsen, der er købmand i Meny i Sct. Mathias Centret i Viborg. Det er en af de forretninger, man kan vinde et gavekort på 500 kroner til.

- Man bliver jo helt rørstrømsk bare ved tanken om, at der virkelig er nogen, der tænker på en. Det er bestemt ikke sjovt at have en detailforretning i øjeblikket. Jeg kan trods alt få lov til at holde åbent i mit supermarked, men der er rigtig mange butikker, der har lukket, og det gør, at de kommer til at kigge ind i et forår her, der bliver rigtigt svært og også skelsættende, forklarer han.

For ham er det budskabet, der er det allervigtigste.

- For en lille detailhandler på gågaden, så er 500 kroner faktisk ret væsentligt. Og det at snakken går, og der kommer fokus på at handle lokalt, det betyder bare rigtigt meget for os, slår han fast.

Lasse Lauritsen er købmand i Meny i Sct. Mathias Centret.
Lasse Lauritsen er købmand i Meny i Sct. Mathias Centret.
Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.