46-årig mand dømt for at køre rundt med 100.000 smuglede cigaretter

Han forklarede i retten, at han kørte med smøger for at komme ud af en gæld.

Viborgenser blev taget med en stor mængde cigaretter i sin bil flere gange. (Arkivfoto)
Viborgenser blev taget med en stor mængde cigaretter i sin bil flere gange. (Arkivfoto)
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

En 46-årig viborgenser skal 20 dage i fængsel og betale næsten 183.000 kroner i manglende told og afgifter til staten for at have håndteret over 100.000 indsmuglede cigaretter.

Det har Retten i Viborg afgjort torsdag.

Sagen går helt tilbage til november 2019, hvor den 46-årige blev stoppet i sin bil, som ligesom hans lejlighed blev ransaget. Her fandt politiet 50.660 cigaretter, der var kommet ulovligt ind i landet.

En måned senere blev han så stoppet igen. Denne gang kørte han rundt med 49.340 cigaretter.

Og som om det ikke var nok, viste det sig, at han have 1174 cigaretter på sin bopæl, da politiet kom forbi i marts 2020.

- Han forklarede i retten, at han havde indvilget i at transportere cigaretterne fra Sønderjylland til det midtjyske for at komme ud af noget gæld. Da det slog fejl første gang, måtte han afsted igen, siger Jens Severinsen, der har været anklager i sagen for Midt- og Vestjyllands Politi.

Ingen af de i alt 101.174 indsmuglede cigaretter var der betalt told og afgifter for.

Erkendte, men ankede dommen

Sagen var en tilståelsessag, da den 46-årige havde erkendt, at han havde håndteret de mange smøger på ulovlig vis. Det var derfor heller ikke den store overraskelse, at han blev dømt i sagen, forklarer anklageren.

- Han skal betale de manglende afgifter for cigaretterne, og så har han fået 20 dages ubetinget fængsel. Ubetinget er praksis i sådan nogle sager her, og det afspejler jo, at det er en alvorlig lovovertrædelse, siger Jens Severinsen.

Men selvom viborgenseren tilstod at have overtrådt loven, så valgte han alligevel at anke dommen med det samme.

- Han ankede til formildelse. Hans forsvarer var inde på, at det jo var en gammel sag, og de har anket for at få ingen straf, en kortere straf eller at fængselsstraffen bliver gjort betinget, siger anklager Jens Severinsen.

Sagen skal derfor en tur forbi landsretten også.