10 saltspredere udbrændt i nat

Vej & Parkservice i Viborg har natten til lørdag mistet 10 saltspredere i en brand.

Hvis veje og stisystemer i Viborg skulle føles en anelse glattere end sædvanligt her til morgen, så er der en ganske god forklaring på det.

En brand i en maskinhal hos Park & Vejservice på Katmosevej har nemlig udbrændt hele 10 saltspredningstraktorer natten til lørdag.

- Vi fik alarmen klokken 04.52, og da brandvæsnet ankom var der allerede ild i alle 10 traktorer, siger Henrik Nielsen, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

- De fik da bugt med det igen, men flammerne havde godt fat, lyder det.

Overgang i batterilader skyld i branden

Politiet fortæller, at brandvæsnet mistænker en overgang i en batterilader for at have startet branden i maskinhallen, der huser saltspredningstraktorer i mange størrelser.

- Når de skal være sikre på at kunne komme ud med saltsprederne om morgenen, er det vigtigt at have dem til opladning natten over. Så der er formentlig sket det, at der er gået ild i laderne på en af traktorerne, og så har det spredt sig derfra, siger Henrik Nielsen.

Vejene bliver saltet som normalt

Men selvom man skulle tro, at saltningen af vejene i Viborg nu er blevet sat ufrivilligt i bero, så forsikrer vagtchefen om, at arbejdet med at sikre gode trafikforhold er godt i gang.

- Viborg Kommune er i fuld gang med at salte, så vi regner ikke med, at det får den helt store indflydelse på trafiksikkerheden, forklarer Henrik Nielsen.