Opdateret: Borgere i Vesthimmerland strømmer til mobil coronatest

Borgerne i Vesthimmerland har taget kommunens appel til sig og lader sig nu teste for coronavirus.

Opdateret: Der er nu tal for, hvor mange test, der blev fortaget i dag.

Vesthimmerlands Kommune har sat massivt ind for at bremse spredningen af coronavirus.

Siden det tidligere på ugen kom frem, at Vesthimmerland var det sted med det højeste smittetryk i landet, har kommunen øget borgernes mulighed for at blive testet for coronavirus.

Onsdag var Region Nordjyllands mobile testenhed kørt til Aars, og allerede her benyttede 398 vesthimmerlændinge sig af muligheden for at få vished om, hvorvidt de var smittede eller ej.  Da testenheden lukkede ned onsdag, stod der stadig borgere i kø, der måtte gå hjem med uforrettet sag.

I dag kunne borgere uden symptomer på COVID-19 så atter blive testet i Messecentret i Aars. Og igen var der kø allerede fra morgenstunden.  

Region Nordjyllands mobilenhed var idag endnu mere effektiv, og man nåde at teste 421 personer for covid-19

- Det er jo lidt bekymrende, at det lige pludselig går så stærkt her i Vesthimmerlands Kommune. Derfor er det godt, at man kan komme ind og få taget testen her i dag, lød det fra Birgit Mogensen, der var en af dem, der trodsede regnen og stillede sig i kø til test. 

Kø til test søndag morgen i Aars.
Kø til test søndag morgen i Aars.
Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Også de to pensionister Nina Sode og Jytte Skyum fra Aalestrup var stået tidligt op for at blive testet. 

- Jeg er kommet, fordi jeg skal være sammen med mine børnebørn på søndag, som bor i et andet område, hvor der ikke så meget corona, så jeg vil gerne være sikker på, at jeg ikke har noget med, forklarede Nina Sode. 

- Jeg får også børnebørn på besøg fra Holland, så det er også for deres skyld og for en svigerindes skyld, som er i risikogruppen, supplerede Jytte Skyum.

Det store antal tests skal give et mere detaljeret svar på, hvor højt smittetrykket reelt er i kommunen. Fredag offentliggjorde Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen de seneste tal. Her var Vesthimmerland igen en af to kommuner med højt smittetryk.

Seneste smittetal offentliggjort fredag klokken 14.
Seneste smittetal offentliggjort fredag klokken 14.
Foto: Screendump / Sundhedsstyrelsen

Borgerne kan blive testet frem til klokken 15 i dag. Mandag er den mobile testenhed i Farsø. Torsdag kan man blive testet i Løgstør og mandag i Aalestrup. Kommunen opdaterer jævnligt på sin Facebookside

Her gør de desuden opmærksom på, at man altid kan blive corona-testet i eksempelvis Aalborg og Viborg.

Se indslaget fra nyhederne 5. juli: Fra morgenstunden stod folk i kø foran messecenteret i Aars for at blive coronatestet. Vesthimmerland er et af de steder i landet med det største smittetryk netop nu

Læs flere artikler fra Vesthimmerland eller i kategorien Sundhed.