Antallet af smittede stiger pludselig i Vesthimmerland

Det samlede antal smittede i Vesthimmerland er ifølge kommunen og Statens Serum Institut steget fra 51 til 64 på en uge.

Coronavirussen har ikke sluppet sit tag i landsdelen endnu. Det har Vesthimmerlands Kommune erfaret. Her er der registreret 13 nye tilfælde af smitten den seneste uge.

Det har fået kommunen til at lave et opslag på Facebook, hvor de opfordrer til, at borgerne fortsat passer på hinanden. 

- Med tanke på de nye corona-tal, så minder det os om, at vi skal fortsætte med at passe på hinanden for corona-virussen er ikke væk. Smittekæderne lever fortsat i vores lokalbefolkning, så jeg vil gerne appellere til, at flere lader sig teste for corona - symptomer eller ej, lyder det i opslaget fra direktør i kommunens Sundhedsforvaltning, Anne Krøjer.

Hun slår desuden fast, at de nye tilfælde ikke er på plejehjem, botilbud eller andre institutioner, men at virussen altså lever som en smittekæde i lokalbefolkningen.

I opslaget har kommunen dog også fokus på netop plejehjem og andre botilbud. Torsdag åbner de atter op for alle besøg, og derfor opfordrer kommunen til, at eventuelle gæster lader sig teste, inden de besøger pårørende.

Overfor TV MIDTVEST uddyber Anne Krøjer, at kommunen lige nu arbejder for at få bedre muligheder for at teste.

- Lige nu er vi i dialog med Region Nordjylland om at få en af deres mobile testenheder til kommunen, så muligheden for at lade sig teste kan blive forbedret, lyder det fra direktøren, der opfordrer folk til at benytte sig af det.

Nye bekræftede COVID-19 smittede per 100.000 indbyggere (incidens) de seneste 7 dage fordelt på kommuner.  Opgjort 29. juni klokken 14.00. Kilde: Statens Serum Institut.
Nye bekræftede COVID-19 smittede per 100.000 indbyggere (incidens) de seneste 7 dage fordelt på kommuner.  Opgjort 29. juni klokken 14.00. Kilde: Statens Serum Institut.
Foto: Screendump Sundhedsstyrelsen
Ingen ved helt, hvordan det er sket. Men pludselig er coronasmitten i Vesthimmerland gået fra nul til landets højeste

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.