Svensk par overtager Vedersø Klit Badehotel

Efter en periode med forskellige forpagtere, er det nu et svensk par, der står i spidsen for Vedersø Klit Badehotel.

Michael Johansson og hans kone, Malin, er taget hele vejen fra Sverige til det vestjyske for at udleve deres drøm om at forpagte Verdersø Klit Badehotel.

- Vi er virkelig forelskede i hele området, siger Malin Johansson.

Og Michael Johansson uddyber passionen for det vestjyske, da han på første sal kigger af vinduet.

- Denne udsigt er den største grund til, at vi er her i dag, siger han og gestikulerer ud mod klitterne.

Men at det lige blev Vedersø Klit Badehotel er ingen tilfældighed. Parret kender nemlig hotellet rigtig godt i forvejen.

- I 2007 var vi her for første gang. Da fik jeg en nøglering fra hotellet. Den har jeg haft i 10 år, siger Michael Johansson.

TV2's hitserie som forbillede

quoteNår gæsterne er her hos os, skal de føle sig hjemme og hygge sig, som det hedder på dansk.

Malin Johansson, Ny forpagter, Verdersø Klit Badehotel

Siden den gang er de kommet tilbage hvert eneste år, og de har en helt konkret dansk idé om, hvad det 90 år gamle badehotel skal slå dørene op for, for badehotellet igen at få succes.

- Når gæsterne er her hos os, skal de føle sig hjemme og hygge sig, som det hedder på dansk, siger den nye forpagterinde.

Målet er at skabe den samme stemning, som der er i den populære serie Badehotellet, som Malin selvfølgelig også har set.  

 - Forpagterne og gæsterne hygger sig sammen i serien. Det er vores mål at leje værelserne ud for en uge ad gangen, så vi lærer vores gæster at kende, siger hun.

Festlokalerne skal gøres klar til store danske fester

Mens de fleste af værelserne forbliver, som de er. Så bliver der i kulisserne arbejdet på selskabslokalerne. Så de kan blive klar til traditionelle arrangementer som for eksempel konfirmationer. Arrangementer som disse bliver afholdt på en anderledes måde, end forpagterparret er vant til. 

Konfirmation er større, sølvbryllup er større og guldbryllup er større. I Danmark fejrer man alt i selskabslokaler, det gør man ikke i Sverige, siger Malin Johansson.

Og ligesom traditionerne og flagene er fortsat er danske på hotellet, så bliver telefonen også taget på dansk. Men en speciel ret i restauranten har de svenske forpagtere dog svært ved at oversætte til Dansk.

-  Vi kalder det kødboller, men det hedder jo frikadeller på dansk, siger Michael Johansson.

Kødboller eller frikadeller kommer på menuen 17. marts, hvor badehotellets restaurant åbner, og sæsonen for alvor skydes i gang. Det svenske par har i første omgang en kontrakt på fem år, men med mulighed for at forlænge aftalen med yderligere fem år. 

Efter en periode med forskellige forpagtere, er det nu et svensk par, der står i spidsen for Vedersø Klit Badehotel