Ulve-skelet til Thy

Der er gode nyheder til alle, der vil have ulven tilbage til Thy. Måske er den på vej.

Flere end 200 seere har på TV/MIDT-VESTs Facebook-side krævet, at skelettet af ulven, der blev fundet i Nationalpark Thy, kommer tilbage til Thy.

Eksperter på Statens Natuhistoriske Museum har de seneste uger arbejdet på at skelettere ulven og fra i går kunne ulvens skelet ses på museet i København. Her har "ULVEN FRA THY" foreløbig fået en hædersplads i en montre lige ved indgangen til museet.

Skelettet skulle i magasin

Konservator Abdi Hedayat  fortalte i går til TV/MIDT-VEST, at ulveskelettet efter udstillingen skal opbevares i museets magasiner. Det fik rigtig mange Facebook-venner til at kræve ulven tilbage til Thy. Og det kommer den formentlig. Museet har tilbudt Nationalpark Thy, at ulven komme tilbage og kan udstilles i Nationalparkens velkomstbygning, når den engang er færdig, oplyser formidlingschef Hanne Strauer, Statens Naturhistoriske Museum.

Det glæder formanden for Nationalpark Thy, Else Østergaard. Hun vil meget gerne have ulven tilbage, hvor den kom fra. Indtil nationalparkens velkomstbygning er klar, vil Thisted museum meget gerne udstille ulven, fortæller museumsinspektør Charlotte Boje Andersen.

Se herunder, hvordan Ulven fra Thy ser ud, efter at den er endt som skelet på Statens Naturhistoriske museum

Skellettet fra Thy-ulven er nu udstillt på Statens Naturhistoriske Museum i København

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Natur.