Martin mistænker ulv for at dræbe får 60 meter fra sin hoveddør

Vestjyden er overbevist om, at en ulv står bag. Forsker maner til ro.

2:17
Martin Kruchov Iversen tør ikke længere stole på, at ulven ikke er farlig for mennesker.
Foto: Ditte Georg Wraae, TV MIDTVEST

Der er kun 60 meter fra Martin Kruchov Iversen røde murstenshus til det dræbte får, som fåreejeren mandag morgen fandt på engen ved Borris øst for Skjern.

- Vi bor lige heroppe. Det er en skræmmende tanke, forklarer han, mens han med fødderne plantet ved fårekadaveret peger i retningen familiens ejendom.

Vestjyden er overbevist om, at det er en ulv, der er gået til angreb på hans dyr i løbet af natten til mandag.

- Vi ved godt, at ulven er i området, men jeg har hele tiden fået at vide, at ulven ikke kommer tæt på vores huse og de steder, hvor vi færdes, siger han.

Martin Kruchov Iversen fortæller, at han søndag aften var forbi sine får på engen. Han mener derfor, at ulven burde kunne have lugtet ham og dermed holdt sig væk.

- 60 meter fra ens hjem svarer til at have folk liggende i et telt i haven, siger han.

Den formodede ulv har spist fårenes indvolde.
Den formodede ulv har spist fårenes indvolde.
Foto: Ditte Georg Wraae, TV MIDTVEST

Ulv undgår mennesker

Søndag kunne TV MIDTVEST fortælle om resultaterne af et studie, hvor forskere har fulgt en GPS-mærket ulv fra Borris-området.

Konklusionen er klar: GPS-ulven er ikke interesseret i kontakt med mennesker. Resultatet stemmer overens med erfaringer fra udlandet.

Igennem tre måneder har forskere fulgt GPS-ulvens færden. På intet tidspunkt er den blevet registeret ved bebyggelse, hvilket blandt andet dækker over haver og gårdspladser.

Professor Peter Sunde fra Institut for Ecoscience ved Aarhus Universitet understreger, at studiet ikke udelukker, at ulve kan opholde sig ved bebyggelse.

- Vi siger ikke, at ulven ikke i fremtiden kommer til at være ved bebyggelse, siger professoren i dag.

Peter Sunde understreger desuden, at ulven kan kende forskel på mennesker og får.

- Den reagerer i hvert fald meget forskelligt på de to.

Naturstyrelsen kommer tirsdag til Borris og tager DNA-prøver fra fårene med henblik på at slå fast, om det var en ulv, der dræbte dem alle.