Vindstød af stærk storm rammer dele af landet søndag

I den nordlige del af Jylland bliver det i særdeleshed meget blæsende.

Lørdag har budt på ganske pænt septembervejr med rolige vindforhold, plads til solen og temperaturer på knap 19 grader, hvor det har været varmest.

Søndag får piben dog en anden lyd, og navnlig vil vinden tiltage kraftigt.

En koldfront skal i nat passere Danmark fra nordvest, og det er på bagsiden af den - når det klarer op i løbet af søndag formiddag i Nordjylland - at vinden frisker gevaldigt op.

Som prognoserne ser ud nu, vil vinden kulminere i de sene eftermiddagstimer, hvor middelvinden kan nå stormende kuling, mens vindstødene kan blive endnu kraftigere.

Vindstød søndag eftermiddag. I det nordlige Jylland kan vindstødene nå stærk storm.
Vindstød søndag eftermiddag. I det nordlige Jylland kan vindstødene nå stærk storm.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

I første omgang kan vindstødene nå stormstyrke, men det er ikke udelukket, at de en kort overgang kan nå helt op på stærk storm, som er vindstyrken lige under orkan.

Den kraftigste blæst vil begrænse sig til den nordlige del af Jammerbugten, og videre mod nord til Hirtshals og Skagen. I resten af landet kan der også komme kraftige vindstød, der dog højest vil nå stormende kuling. Bornholmerne kan dog også risikere at blive ramt af vindstød af stormstyrke først på aftenen.

Kraftigste blæsevejr i et halvt år

Blæsevejret, der rammer landet i morgen, kan blive det kraftigste, vi har oplevet siden 17. marts. Dengang nåede middelvinden 22,4 meter per sekund, mens vi to dage forinden - 15. marts - havde den første storm i marts i otte år.

Varsel udsendt for vindstød af stormstyrke gældende for søndag klokken 6 til 23.
Varsel udsendt for vindstød af stormstyrke gældende for søndag klokken 6 til 23.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Udsigten til det kraftige blæsevejr har fået TV 2 Vejret til at udsende et varsel om vindstød af stormstyrke, der gælder for det nordlige Jylland fra klokken 6 til 23 søndag.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Vejr.