Usædvanlig varme på vej mod Danmark

Vi går en række meget varme dage i møde - og allerede fredag kan temperaturen nå 25 grader.

Hvis man ikke allerede har fundet t-shirten, de korte bukser og sandalerne frem, er det på høje tid.

Usædvanlig varmt sensommervejr har sat kursen mod Danmark, og allerede fredag kan vi få den første af en lang række sommerdage.

Højeste temperaturer lørdag. Foto: TV 2 VEJRET
Højeste temperaturer lørdag. Foto: TV 2 VEJRET
Foto: TV2 Vejret

Det sker, når et højtryk de kommende dage opbygges øst for Danmark, hvorved luft begynder at blæse op over os fra syd og sydøst.

Fredag bliver således med en del sol til den sydøstlige del af landet, og selvom det bliver noget skyet i den nordvestlige del af Jylland, blæser den varme sommerluft efterhånden frem til den syd- og østlige del af landet.

Her kan temperaturen fredag eftermiddag nå op omkring 25 grader og måske give os årets 27. sommerdag.

Søndag bliver det endnu varmere med temperaturer, der kan nå 27 grader. Foto: TV 2 VEJRET
Søndag bliver det endnu varmere med temperaturer, der kan nå 27 grader. Foto: TV 2 VEJRET
Foto: TV2 Vejret

Endnu varmere lørdag

Det er dog først fra lørdag, at man i hele landet får mulighed for at nyde varmt sommervejr. Kombinationen af temperaturer, der kan nå op på 26 grader, og rolige vindforhold vil i allerhøjeste grad få det til at føles sommerligt.

Varmest bliver det i den sydvestlige del af Jylland samt på Midt- og Vestsjælland.

...Og det bliver varmere endnu

Herefter vil temperaturen blot stige frem til mandag og tirsdag. Søndag når temperaturen - når det bliver varmest - op på cirka 27-28 grader, mens termometrene mandag og tirsdag kan vise 28 til 29 grader, når det bliver varmest.

Igen vil de højeste temperaturer være at finde i den sydvestlige del af landet samt på Sjælland og Lolland, mens det bliver lidt køligere ved sydøstvendte kyster.

Når vi nærmer os midten af næste uge, er det - naturligvis - mere usikkert, hvad der sker. Men umiddelbart ser det ud til, at varmen holder ved i hvert fald onsdag med, inden det måske kan blive køligere op mod næste weekend.

Femdøgnsskema udsendt af TV 2 Vejret 23. august 2019. Foto: TV 2 VEJRET
Femdøgnsskema udsendt af TV 2 Vejret 23. august 2019. Foto: TV 2 VEJRET
Foto: TV2 Vejret

Tåge kan srille om morgenen

Selvom det bliver storartet sommervejr de næste mange dage, mærker vi trods alt, at vi er sidst på sommeren. Solen står lavere på himlen, og dagen bliver hastigt kortere.

Derfor er der kortere tid om dagen, hvor solen kan varme - og nætterne bliver længere. Derfor bliver der også lettere dannet tåge i nattetimerne, som skal opløses i morgen- og formiddagstimerne.

Især i de indre dele af de enkelte landsdele kan morgenerne således starte med skyer og dis, inden det i formiddagstimerne klarer op med blå himmel og sommervarme.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.