Mors-Thy-fan kastede øl i hovedet på dommer i lokalopgør

Kampen mellem Lemvig-Thyborøn og Mors-Thy fik en uheldig afslutning, da en fan fra Mors-Thy ramte en dommer i hovedet med en øl.

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Det blev for meget for en Mors-Thy-fan, da det ikke lykkedes Marcus Dahlin at score på et frikast i sidste sekund mod Lemvig-Thyborøn.

Det betød, at Mors-Thy tabte kampen med 25-24, og en øl blev kastet fra den frustrerede fan, som ramte den ene af kampens dommere Mik Trustrup i hovedet.

- Gennem hele kampen havde der været en super fed kulisse, så det er bare ærgerligt, at der kommer sådan en afslutning på en rigtig fed håndboldkamp. Vi har aldrig nogensinde været ude for sådan noget før. Det er meget overraskende, at det kan ske i dansk håndbold, siger Mik Trustrup til TV 2 SPORT.

Mors-Thy tager afstand fra ølkast

I Mors-Thy ærgrer man sig over episoden, og klubben vil forsøge at finde frem til den fan, der kastede en øl afsted mod kampens dommer.

- Når sådan noget sker, så tager jeg selvfølgelig total afstand fra det. Det hører ikke nogen steder hjemme, og det er ikke den slags tilskuere, vi vil have med, siger Henrik Hedegaard, der er sportschef i Mors-Thy.

- Nu skal vi have kigget på det og dannet et overblik over, hvad der egentlig er sket, og så skal vi selvfølgelig have taget affære på det. Får vi fat i rette vedkommende, så skal det irettesættes. Det er klart.

Kunne man forestille sig vedkommende få karantæne?

- Det kunne man sagtens forestille sig, tilføjer sportschefen.

Også i Mors-Thy-fanklubben ’Bette Balkan support’ tager man afstand fra ølkastet, som de appellerer til ’ikke vil gentage sig’.

Tilbage i marts sidste år blev der kastet en øl og en trommestik på banen i kampen mellem KIF Kolding København og Skjern Håndbold. Her endte de to fans med at få et års karantæne fra alle KIF Koldings kampe i ligaen og pokalturneringen.

Klub risikerer straf

Ølkastet kan vise sig at få konsekvenser for den nordvestjyske klub. Kampens dommere har valgt at indberette episoden, og derfor bliver det op til DHF og Disciplinærinstansen, om Mors-Thy skal straffes for, at en fan ramte kampens dommer med en øl.

- Jeg har ikke set det, men hvis der er kommet en indberetning, så tager vi hul på sagen, og så bliver det en sag, som disciplinærinstansen skal til at hygge sig med, siger Frank Smith, der er chef for turnering og IT i DHF.

Mors-Thys nederlag betyder, at klubben ligger på 13. pladsen i Herrehåndboldligaen. Lemvig-Thyborøn ligger lige over på en 12. plads, to point foran Mors-Thy.