Lunt januarvejr i vente: Onsdag kan blive rekordvarm

Den danske varmerekord for januar måned kan onsdag blive slået. Det er varm luft fra området nær De Kanariske Øer, der blæser frem mod os.

Den 24. januar 2018 kan gå hen og blive en dag, der skal skrives ind vejrhistoriebøgerne, når helt usædvanlig lun luft for årstiden blæser frem mod os - og med temperaturer over 12 grader kommer til at true varmerekorden for januar.

Varmerekorden for januar måned lyder på 12,4 grader og er målt i Sønderborg i 2007.

Når varm luft fra området nær De Kanariske Øer strømmer frem mod Nordvesteuropa ventes temperaturen i følge de seneste prognoser fra TV 2 VEJRET i løbet af dagen at stige til over 12 grader i den sydlige del af Jylland.

Forventede temperaturer over Danmark den 24. januar klokken 15.30 - før koldfronten er nået ind over Jylland.
Forventede temperaturer over Danmark den 24. januar klokken 15.30 - før koldfronten er nået ind over Jylland.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Det er i det område, der er størst chance for at slå varmerekorden for januar - og ifølge prognosen bliver det varmest i grænseegnene og op langs Sønderjyllands østkyst til trekantsområdet.

Skulle en af DMI's vejstationer fange januarvarmen kunne det meget vel igen blive Sønderborg, der ender som Danmarks varmeste by i januar.

En titel den allerede har i forvejen.

10 grader i det meste af landet

Mens den sydIige del af Jylland kan se frem til 12 graders varme, vil man i det meste af landet onsdag også kunne glæde sig over varmen.

I stort set hele landet vil temperaturen nå over 10 graders varme, inden en koldfront i eftermiddag og i aften passerer landet fra vest.

Sjælden januarvarme

Skulle temperaturen et sted i landet nå over 12 grader er det blot femte gang siden 1873, at det er så varmt i januar.

Alle fem dage med over 12 grader i januar er målt efter 1990.