Herning-Ikast Håndbold har fundet sin nye cheftræner

Mathias Madsen bliver ny cheftræner for håndboldkvinderne i Herning-Ikast til sommer, erfarer TV 2 SPORT.

Cheftræner Kristian Kristensen bliver afløst af sin assistent i Herning-Ikast til sommer. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Assistenten afløseren cheftræneren, når Kristian Kristensen til sommer lægger taktikbrættet fra sig og forlader Herning-Ikast Håndbold.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger bliver det nemlig assistenten Mathias Madsen, der overtager ansvaret for de midtjyske håndboldkvinder efter denne sæson.

Læs også Håndbold: Lemvig-Thyborøn sidder fast i bunden - taber til Skanderborg

Det bliver det første cheftrænerjob på liganiveau for 38-årige Mathias Madsen, der i to et halvt år har været assistent for Kristian Kristiansen - og inden da var assistenttræner i Silkeborg-Voel i en sæson. 

Allerede i oktober kunne TV 2 SPORT afsløre, at Herning-Ikast-træner Kristian Kristiansen efter fem sæsoner i Ikast-klubben - heraf tre som cheftræner - havde sagt op i protest mod klubbens ledelse. 

Opsigelsen skyldtes ifølge TV 2 SPORTs oplysninger, at ledelsen i Herning-Ikast havde holdt informationer tilbage for Kristian Kristensen om et møde mellem klubben og København Håndbolds træner Claus Mogensen.

Ledelsen afviste i første omgang enhver kontakt til Claus Mogensen - men erkendte senere, at klubben faktisk havde holdt møde med København-træneren om at overtage Kristian Kristensens trænerjob til sommer.

Har haft flære trænere på blokken

Også Nykøbing Falsters træner Jakob Larsen har ifølge TV 2 SPORTs oplysninger været på blokken i det midtjyske, men han valgte at forlænge til 2021 med sin nuværende klub. 

I stedet bliver det nu Mathias Madsen, der overtager ansvaret i den traditionsrige klub, der én gang under navnet Ikast FS og tre gange som FCM Håndbold har vundet det danske mesterskab - senest i 2015. 

Herning-Ikast Håndbold, som klubben skiftede navn til i sommer, ligger nummer fem i HTH Ligaen, der lige nu holder julepause på grund af EM-slutrunden i Frankrig. 

Hverken ledelsen i Herning-Ikast eller Mathias Madsen selv har ønsket at kommentere TV 2 SPORTs oplysninger om assistentens forfremmelse. 

Læs også Flere tilskuere giver Skjerns håndboldmestre overskud