Hedebølge rammer Danmark i dag

Sommeren er for alvor over os. Torsdag bliver den første af flere meget varme dage.

Varm luft fra Afrika skyller op over os, og det kommer til at kunne mærkes. Ikke bare torsdag, men også de kommende dage, hvor vi kan få en regulær hedebølge i Danmark.

Varmen kommer fra syd, og det er da også ved grænsen, at det vil blive allervarmest. I Sønderjylland kan vi få helt op til 31 grader.

Generelt vil de højeste temperaturer hen over dagen komme til at ligge på omkring 27-28 grader, hvilket nok vil trække mange til stranden.

Som badegæst kan du både få det kolde gys, men også efter danske forhold relativt varmt badevand.

Badevandet ligger på mellem 14 og 20 grader. Vandet er varmest i bugter og lignende, mens det er koldest ude ved mere åbent hav.

Særligt rundt om Sjælland er der nogle gode steder med meget høje badevandstemperaturer.

For at kunne kalde det en hedebølge, skal gennemsnittet af de højeste temperaturer for tre dage i træk være over 30 grader.

Det samme princip gælder for en varmebølge. Her er det bare tre dage med et gennemsnit af højeste temperatur på 25 grader.

På med shorts og sommerkjoler. Slå vinduerne op. Det bliver rigtig varmt i løbet af dagen.
På med shorts og sommerkjoler. Slå vinduerne op. Det bliver rigtig varmt i løbet af dagen.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Med varmen følger også fordampning, og sidst på eftermiddagen kan det udløse nogle få byger med torden ude mod vest.

Og i morgen fortsætter varmen. Fredag er der op mod 32 grader på skemaet, så det bliver en fredag som skabt til strand og is.

Både torsdag og fredag er det for øvrigt en god ide at huske solcremen, så du undgår at skulle rulle forbrændt rundt på dine lagner om aftenen. Det bliver nemlig svært nok at sove for nogle mennesker.

I den østlige del af landet ventes over 20 grader i løbet af natten, samtidig med at solen står op allerede fra omkring klokken halv fem.