Grå torsdag med en lillebitte stribe sol

Vestenvinden bringer nedbør ind fra Nordsøen, og solen vil kun sjældent titte frem af de grå skyer.

Torsdag bliver ikke en af de dage, hvor decembersolen skinner fra en skyfri himmel, og man bare må ud og nyde den klare luft. Tværtimod.

- Det bliver en grå og lidt kedelig vejrdag, hvor der kun kommer en stribe med mulighed for sol ned gennem landet, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Sebastian Pelt.

Chancen for at se solen ligger i et nord-sydgående bælte ned over det østlige Jylland og Fyn. Selvom det også overvejende bliver gråt vejr der, er det dog her, at solen vil kigge mest frem. Bæltet flytter sig østpå, men solen når at gå ned, inden det kommer sjællænderne til gavn.

Over det meste af det øvrige land er vil der være byger.

Byger fra vest

I løbet af dagen kommer der byger ind over Vestjylland fra Nordsøen, og de vil også give en – om end meget begrænset – mulighed for at se solen der.

- Bygerne dannes ved, at luften stiger op og for at skabe ligevægt, er der så også noget luft, der skal ned. Derfor vil der her kunne være en lille smule sol mellem bygeskyerne, siger Sebastian Pelt.

Der bliver tale om en frisk vind, der kommer ind fra vest, og temperaturen kommer i løbet af dagen op på fire til seks grader de fleste steder.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.