Valgren fra Thy mærker forventningspres ved dansk cykelløb

Tinkoffs Michael Valgren er blandt de helt store attraktioner for tilskuerne ved årets Postnord Danmark Rundt.

Når man bevæger sig rundt i startområderne inden etaperne i årets Postnord Danmark Rundt, mærker man tydeligt, hvor tilskuernes opmærksomhed retter sig hen.
    
Foran Tinkoff-bussen er der som regel proppet med mennesker, der alle venter på én bestemt rytter: Danske Michael Valgren, der netop er vendt hjem fra Tour de France.
    
Og Valgren selv mærker da også presset fra tilskuerne, når han bevæger sig rundt i start- og målbyerne eller sidder på cyklen ude på landevejene.
    
- Det er skide sjovt, men det er også lidt et pres. De forventer jo at se mig oppe foran, så jeg prøver ikke at skuffe dem, siger Valgren.
    
Foran Tinkoff-bussen skriver han gang på gang autografer med et stort smil, mens tilskuere kommer med tilråb som "du er en helt" og "vi tror på dig, Michael".
    
Håber at kunne leve op til forventningerne
Valgren håber da også, han kan leve op til forventningerne på fredagens kongeetape i Postnord Danmark Rundt fra Aabenraa til Vejle.
    
- Hvis benene er gode, skal jeg jo nok være der. Jeg håber på det bedste, siger han.
    
Selv om Valgren er populær blandt tilskuerne og på forhånd udråbt som holdets kaptajn i løbet, er det holdkammeraten Daniele Bennati, der sidder på den blå førertrøje efter etapesejren på første etape.
    
Den trøje regner Valgren ikke med at skulle pille af ham lige foreløbig.
    
- Egentlig ikke her fra morgenstunden. Hvis Bennati melder ud, at han har dårlige ben og ikke kan sidde med, så bliver førertrøjen da et mål. Men i første gang er det ham, vi kører for. Han er mere end 30 sekunder foran mig, og det er meget i det her løb, siger han.
    
Etapen til Vejle fredag slutter traditionen tro med tre omgange på en rundstrækning i byen. En rundstrækning, der blandt andet byder på den efterhånden legendariske stigning på Kiddesvej, der de stejleste steder rammer en stigningsprocent omkring 20.
    
/ritzau/


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sport.