Tican-landmænd stemte forslag ned

Slagteri-bestyrelse led stort nederlag på generalforsamling. Andelshaverne mener ikke, at Tican selv skal producere svin.

Andelshaverne i svineslagteriet Tican i Thisted sagde torsdag aften klart nej til bestyrelsens planer om, at slagteriet selv skal begynde at producere slagtesvin.

På Ticans generalforsamling i Klim stemte 76 andelshavere nej til forslaget - 33 stemte for. Hvis forslaget skulle have været vedtaget, havde det krævet to tredjedeles flertal.

Tican har de seneste år haft problemer med at få slagtninger nok, fordi flere landmænd sender svinene til slagtning i Tyskland. Derfor havde bestyrelsen foreslået, at slagteriet selv skulle producere mellem 50.000 og 60.000 svin om året.

Da forslaget kom frem, blev det mødt med kritik fra flere landboformænd, der mente, at det var i strid med andelstanken.

 

Svineslagteriet TiCan i Thisted afholder i aften generalforsamling. Et af punkterne på generalforsamlingen er, om Tican selv skal have lov til at producere svin for at imødekomme manglen på slagtesvin. Andelshaverne sagde klart nej.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.