Thisted får en af landets eneste akutmedicinere

Fremover kan patienter i akutmodtagelsen på hospitalet i Thisted blive behandlet af en speciallæge i akutmedicin.

43-årige Helena Holm er en af de første akutmedicinere, der er blevet uddannet i Danmark. Foto: Region Nordjylland

Akutmodtagelsen på Aalborg Universitetshospital i Thisted har fået en helt særlig overlæge. Helena Holm er speciallæge i akutmedicin, og det er der ikke mange, der kan prale af at være. I dag findes der kun 7 af slagsen i hele Region Nordjylland.

- Jeg håber da, at jeg som speciallæge i akutmedicin kan få en positiv betydning i akutafdelingen.

Helena Holm, speciallæge i akutmedicin 

Hun er i stand til at give tidlige diagnoser og behandle akutte tilstande, som enten er livstruende eller som kan medføre skade på en person. Derfor skal akutmedicinere være med til at nedsætte risikoen for død og varige skader.

Læs også Unge læger vilde med Thisted Sygehus: - Har fundet enorm ro

- Jeg er jo en sjælden fugl. Men jeg er rigtig glad for at være blevet speciallæge i akutmedicin. Jeg har arbejdet som akutlæge siden 2014, og jeg har hele mit arbejdsliv været tilknyttet de dårligste akutmedicinske patienter. Derfor er det et område, der ligger mig meget på sinde, og jeg håber da, at jeg som speciallæge i akutmedicin kan få en positiv betydning i akutafdelingen, siger Helena Holm.

Håber at kunne uddanne flere speciallæger i Thisted

Klinikchefen for Klinik Medicin og Akut, Bent Wulff Jakobsen, er stolt over, at det er lykkedes at få en akutmediciner til hospitalet i Thisted.

Vi håber på, at hun inden for en overskuelig fremtid kan være med til at uddanne endnu flere speciallæger i akutmedicin i Thisted.

Bent Wulff Jakobsen, Klinikchef for Klinik Medicin og Akut

- Det er meget glædeligt, at akutmodtagelsen i Thisted tilføres en sådan lægefaglig kapacitet, som Helena Holms specialeuddannelse er udtryk for. Hun er en af de første akutmedicinere her i Region Nordjylland, og fremtidsperspektiverne er rigtig gode: Vi håber på, at hun inden for en overskuelig fremtid kan være med til at uddanne endnu flere speciallæger i akutmedicin i Thisted, siger Bent Wulff Jakobsen.

Det er først i 2017, at specialet blev godkendt som et af de nu i alt 39 lægespecialer, der findes i Danmark. Det er også derfor, at Helena Holm er en af de ganske få læger i landet, som allerede nu kan kalde sig akutmediciner. 

Læs også Region Nordjylland opsiger samarbejde med Falck