Unge læger vilde med Thisted Sygehus: - Har fundet enorm ro

​Et øget fokus på unge lægers uddannelse har været med til at gøre Thisted Sygehus attraktiv.

Thisted Sygehus er populær blandt unge læger som aldrig før. Det viser tal for de medicinstuderendes jobsøgning.

Lægemangel og lukkede afdelinger har ellers tidligere været en stor del af fortællingen om sygehuset i Thy, men på bare få år har hospitalet vendt udviklingen.

En af de unge læger som har taget turen til Thy er Marco Bentzen fra København. Han er én af otte yngre reservelæger på Thisted Sygehus.

- Jeg har valgt Thisted Sygehus, fordi for en ung læge er vigtigt for mig at være et sted, hvor det er trygt, og hvor man har nogle gode forudsætninger for at få en god uddannelse.

- Der har været mange gode historier fra Thisted fra andre unge læger, så det har været meget naturligt for mig at søge herop. Jeg synes, det har været en enorm god oplevelse at komme fra den pulserende storby. For mig har det været nemt. Jeg har taget min familie med, og vi trives ret godt, siger Marco Bentzen.

- Der er slet ikke så dårligt heroppe

Forklaringen på den store tilslutning skal blandt andet findes i et øget fokus på lægernes uddannelse. Blandt andet tilbyder Thisted Sygehus kurser i ultralydsscanning, mens man samtidig giver flere uddannelsesdage og individuelle læringsforløb.

Derfor ligger sygehuset i Thy nu ofte i toppen på de unge lægers ønskeliste.

- Tidligere er der måske mange, som har været her mere af tvang end af lyst, men jeg tror, der er mange, som har fundet ud af, at der slet ikke er så dårligt heroppe, og så har det gode rygte spredt sig. Mindre sygehuse er også mere overskuelige. Man kender sine kolleger, og det tror jeg er vigtigt, forklarer Jens Juul, der er uddannelsesansvarlig overlæge på den medicinske afdeling på Thisted Sygehus.

Har fundet roen

Udover de fornemme læringsforhold på sygehuset, har Thy og omegn også noget at byde på udenfor den medicinske afdeling.

- Jeg tror bare, man bliver fanget af Thy. Thy har vildt flot natur og horisont. Jeg kommer fra København, og jeg har bare fundet en enorm ro, efter jeg er kommet hertil, siger Marco Bentzen.

- Jeg kan mærke, at der er en modstrøm imod det at skulle være i de store byer. Her får man gode muligheder for at udfolde sig som læge.

Det lyder alt sammen meget godt. Så er det store spørgsmål så, om den unge læge også har tænkt sig at blive boende i Thy fremover.

- Jeg tror det ikke. Jeg har min familie på Sjælland, så det vil være svært. Måske er der en mulighed, men jeg tror det ikke, lyder dommen fra Marco Bentzen.

Når de unge læger har været et halvt år på sygehuset i Thisted, så skal de ud i almindelig praksis. Men også den foregår i lokalområdet.