Steinfath vil padle 1400 kilometer rundt om Danmark: - Det kunne godt gå hen at blive mit livs eventyr

Han har før krydset både Kattegat og Skagerrak. Nu er Casper Steinfath klar til endnu en tur på sit paddle-board.

Casper Steinfath glæder sig til endnu en tur på vandet.
Casper Steinfath glæder sig til endnu en tur på vandet.
Foto: Frederik Kortegaard, TV MIDTVEST

Hvis man er én af dem, der går og savner lidt action i hverdagen, så er det måske ikke en helt dum idé at kigge en smule over skulderen på Casper Steinfath fra Klitmøller. 

Den seks-dobbelte verdensmester i stand up paddle-surfing har før kastet sig ud i noget, som nogle måske ville gå så langt som at kalde for deciderede vanvidsprojekter, og nu gør han det så endnu engang.

quoteCoronaen har også holdt mig hjemme fra det store udland i to år, så jeg er blevet nysgerrig på Danmark og danskerne.

Casper Steinfath

Lørdag morgen bliver nemlig starten på Steinfaths Danmark Rundt-tur, hvor han har tænkt sig at stand up paddle sig 1400 kilometer gennem regn, slud og formentlig en helt del vind, når han bevæger sig rundt om landet. 

Han regner selv med, at turen kommer til at tage mellem 40-50 dage.

- Det kunne godt gå hen at blive mit livs eventyr. Jeg kommer til at være ude på vandet i rigtig mange dage, så jeg er lidt nervøs og lidt spændt, men jeg er bare klar på at komme i gang, fortæller Casper Steinfath.

Casper Steinfath padler som regel mellem 6-8 kilometer i timen på sit stand up paddle-board.
Casper Steinfath padler som regel mellem 6-8 kilometer i timen på sit stand up paddle-board.
Foto: Privatfoto

Fra Norge og Sverige til Danmark rundt

Det er bestemt ikke første gang, at den 28-årige paddlesurfer fra Klitmøller giver sig i kast med en ny vild udfordring. 

Tilbage i 2018 padlede han 147 kilometer fra Danmark til Norge, og i 2021 var det Kattegat, der stod for skud, da han tog turen på 123 kilometer fra Grenå til Varberg i Sverige.

Nu er det så blevet tid til at fokusere udelukkende på det danske land, og her er hans plan at padle omkring 40 kilometer om dagen. Hver aften vil han derfor gå i land og slå lejr med sit medbragte telt, sovepose og kogegrej.

- Coronaen har også holdt mig hjemme fra det store udland i to år, så jeg er blevet nysgerrig på Danmark og danskerne. Jeg håber, at der er nogen, der gider at snakke med mig, fortæller han.

3:23
TV MIDTVEST 10.maj - 2021: Her fulgte TV MIDTVEST, da Casper Steinfath som den første nogensinde krydsede Kattegat på et surfbræt.
Foto: Jakob Gjerluff Ager

Håber på selskab

Casper Steinfath starter sin færd lørdag morgen fra hjembyen Klitmøller. Herfra vil han bevæge sig nordpå, og man kan gennem hele turen følge ham via et GPS-signal.

Han håber, at det betyder, at nogle vil gøre ham selskab undervejs og enten sejle, ro eller padle ved siden af ham. 

- Jeg drømmer om at føre en armada af sejlende, padlede og roende danskere gennem foråret, for det kan godt blive lidt ensomt derude. Bare ét menneske i ét fartøj vil gøre mig glad, fortæller Casper Steinfath.

Casper Steinfath håber, at han får mere dansk selskab end sin pagaj.
Casper Steinfath håber, at han får mere dansk selskab end sin pagaj.
Foto: Frederik Kortegaard, TV MIDTVEST

Han regner med, at han skal bruge omkring 600.000 padletag på at nå rundt om Danmark. Hans gennemsnitlige padle-fart er 6-8 kilometer i timen.