Spontan indsamling på efterskoletur til Malaysia gav 18.000 kroner

Alan Hasan er netop kommet hjem fra en tur med sin efterskole til Malaysia. De lokales forhold chokerede ham så meget, at han startede en privat indsamling til sin værtsfamilie.

Egentlig var det kun meningen, at det var Alan Hasans værtsfamilie, der skulle have hjælp fra den private indsamling, som den 17-årige efterskoleelev startede på en rejse til Malaysia sammen med efterskolen.

Men opbakningen har været så overvældende, at det nu i stedet er ni familier og en skole for flygtninge, der har fået økonomisk støtte. I alt blev der, mens Alan Hasan var i Malaysia, indsamlet 18.000 kroner via hans Instagram-profil.

- Det startede med, at det var venner, der donerede penge, men det udviklede sig hurtigt, så folk jeg ikke kendte, også sendte penge, siger Alan Hasan, der bor i Thisted.

Der er over 400 personer, der har bakket op om indsamlingen. De har givet mellem 10 og 500 kroner.

Indsamlingen har gjort stort indtryk

Alan Hasan har aldrig tidligere startet en indsamling, og han er overvældet over den store opbakning, han har fået.

- Det er en vanvittig følelse at have hjulpet så mange mennesker. Jeg har det sygt godt indeni. Jeg har fået så mange beskeder fra folk, der var stolte af mig, fortæller Alan Hasan, der selv har været flygtning og kom til Danmark fra Syrien for ti år siden.

De 18.000 kroner, han har indsamlet, er blevet fordelt mellem hans værtsfamilie og otte andre familier, der alle er flygtninge fra Afghanistan. Også den flygtningeskole, som Alan Hasan og hans efterskolekammerater besøgte i tre dage, mens de var i Malaysia, har fået gavn af indsamlingen.

- Jeg har givet omkring 5.000 kroner til lærerne, der ikke får løn for at arbejde på skolen.

Både skolen og familierne var meget taknemlige over hjælpen fra Alan Hasan.

- Min værtsfamilie sagde, at de ville ønske, at jeg var deres søn.

Alan Hasan vil gerne prøve at lave en indsamling igen, men han fortæller, at det næste gang skal være med professionel hjælp.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.