Spiseforstyrrelsesbehandling for dårlig i Region Nord

Region Nordjylland kritiseres fra flere sider. Behandlingen af spiseforstyrrede er nemlig væsentlig ringere end i øvrige regioner.

Region Nordjylland kritiseres fra flere sider. Behandlingen af spiseforstyrrede er nemlig væsentlig ringere end i øvrige regioner.

I Region Hovedstaden og Region Midtjylland tilbyder man dagbehandling til patienter, der har været indlagt med spiseforstyrrelse. Men ikke i Region Nordjylland. Her har man kun fire sengepladser til patienter over 18 år med en spiseforstyrrelse, der kræver døgnbehandling.

- Vi ved, at regionen har begrænsede tilbud til mennesker med spiseforstyrrelser. Ikke alene er der kun behandling på hospitalet i Aalborg - hvis man er over 30 år, er der faktisk slet ikke nogen målrettede behandlingstilbud. Så det er en region, man ikke rigtig ønsker at være syg med en spiseforstyrrelse i, fortæller Steen Andersen, generalsekretær i Landsforeningen mod Spiseforstyrrelse og Selvskade.

Cheflæge: Ikke tilfredsstillende

Det er ikke kun Landsforeningen mod Spiseforstyrrelse og Selvskade, der mener, at behandlingen er utilstrækkelig.

Cheflægen for psykiatrien i Region Nordjylland, Morten Kjølbye, er enig i, at der er forskel på behandlingen alt efter hvor i landet, man bliver syg.

- Det er ikke tilfredsstillende for patienten. Men det er desværre den virkelighed, vi har, siger Morten Kjølbye.

I morgen aften kun du på TV MIDTVEST se, hvad de politisk ansvarlige siger til kritikken.

21-årige Louise Olesen fra Thisted kritiserer manglende behandling af spiseforstyrrede i Region Nordjylland.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sundhed.