Samarbejde skal trække læger til Thisted

Region Nordjylland har nu igangsat en aktiv indsats for at flere læger vælger Thisted. Én er allerede i hus.

Et nyt samarbejde mellem sygehuset i Thisted og Erhvervsforum Thy skal resultere i flere læger på Regionshospital Nordjylland i Thisted, skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Regionshospitalet Nordjylland har netop indgået en partnerskabsaftale med Erhvervsforum Thy, som på vegne af Thisted Kommune og Morsø Kommune blandt andet driver samarbejdet ”Karriere på kanten”, der skal tiltrække nødvendig arbejdskraft til både offentlige og private arbejdspladser i de to kommuner.

- Vi er fantastisk glade for, at vi med partnerskabet med Thy Erhvervsforum og indsatsen under ”Karriere på Kanten” kan skærpe vores kamp for at tiltrække de medarbejdere, vi skal bruge på Regionshospital Nordjylland i Thisted, siger hospitalsdirektør Henrik Larsen, Regionshospital Nordjylland, om partnerskabet.

- Alle ved, vi kæmper en hård kamp for at tiltrække kirurgiske læger, så vi kan køre vores akutmodtagelse i Thisted helt op i aktivitet igen. Det er ikke en opgave, vi får løst ved at knipse med fingrene. Og det er heller ikke en opgave, vi får løst varigt alene ved at arbejde med rekruttere læger. For vi skal have solgt Thy og Mors til hele læge-familien, hvis vi skal have skabt en varig tilknytning mellem de læger vi skal bruge, og vores hospital.

Handler om familien

Samrbejdet har allerede båret frugt, idet en lettisk læge starter til foråret. Han har været i Thisted med sin familie - og netop familien er i fokus. I langt de fleste tilfælde er der nemlig en familie at tage hensyn til. Her her ”Karriere på Kanten” nogle erfaringer og et netværk i lokalsamfundet, som hjælper Regionshospital Nordjylland i Thisted optimalt.

- Vi har haft en tæt og god dialog med Regionshospitalet omkring de udfordringer man har Hvis vi fortsat skal udvikle os som område og bibeholde et godt sygehusvæsen, må vi fra erhvervslivets side også tage ansvar og tage del Regionshospitalets kamp for at tiltrække dygtige læger. Det er helt oplagt at bruge vores erfaringer fra ”Karriere op Kanten” til at gøre livet udenfor Regionshospitalets mure attraktivt for kommende kandidater. Hospitalet er helt afgørende for hele Thy og hele Mors, siger erhvervschef Carsten Hougaard.

Regionshospital Nordjylland deltager i ”Karriere på Kanten” på lige fod med andre arbejdspladser.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sundhed.